Schimbarea de la Google care vine la fix dacă ai o mașină cu Android Auto

Schimbarea de la Google care vine la fix dacă ai o mașină cu Android Auto

Google vine cu un update extrem de așteptat pentru cei care au un model nou de mașină care rulează Android Auto.

Google pregătește mai multe schimbări importante în noul update de la Android Auto. E vorba de îmbunătățiri care vin cu funcții noi ce-ți vor face viața mai ușoară. E vorba de update-ul Android Auto, versiunea 6.1, unul extrem de așteptat. După ce instalezi noua versiune, vei beneficia de noi funcții.

Astfel, una dintre cele mai importante se referă la suportul de wallpapere sau, mai concret zis, opțiunea de a-ți customiza după bunul plac imaginea de fundal.

Google, funcții noi odată cu update-ul la Android Auto

În prezent, Android Auto nu te lasă să alegi o fotografie de fundal, iar lista din care poți selecta una e limitată – conține doar 15  poze. Acum, beneficiezi de noi funcții în setările de ecran care-ți permit să diversifici temele. De asemenea, asistentul virtual de la Google a devenit și mai inteligent.

Vestea proastă e, însă, că nu e valabil pe toate modelele. Noul update de la Android Auto, versiunea 6.1, e disponibil în PlayStore. Îl găsești la o simplă căutare, deși la majoritatea modelelor, el apare automat ca notificare.

La începutul anului, mai mulți dezvoltatori de aplicații veneau cu o idee pentru ca Android Auto să devină și mai sigur. E vorba de un concept care se folosește chiar de telefoanele pietonilor pentru a-l împiedica pe șofer să provoace un accident mortal.

Era vorba atunci de aplicația VisibleZone, care detectează și prezice când un pieton din apropiere riscă să fie lovit de mașină. Sistemul se folosește de inteligența artificială, mai precis utilizează telefonul șoferului conectat la Android Auto și telefoanele pietonilor din apropiere. Se stabilește locația fiecăruia și cam aia e.

Numai că există o mică problemă. Pentru ca acest sistem să salveze, într-adevăr, vieți e nevoie ca aplicația VisibleZone să fie instalată și de șoferul care folosește Android Auto și de pieton. Cu alte cuvinte, pietonii care nu-s foarte familiarizați cu tehnologia sau, pur și simplu, nu vor să-și instaleze aplicația nu vor fi luați în seamă. Mai mult, aplicația nu recunoaște telefoanele care rulează pe iOS.

Citește și: