Amazon Prime Video ”fură” de la Netflix și HBO: ce se întâmplă cu platforma de streaming

Amazon Prime Video ”fură” de la Netflix și HBO: ce se întâmplă cu platforma de streaming

Amazon face ca Prime Video să semene mai mult cu Netflix, dar și cu orice altă aplicație de streaming. Noua interfață va ajunge mai întâi pe Android și pe playerele media de streaming.

Amazon introduce o nouă interfață Prime Video care va fi familiară pentru oricine a folosit Netflix – sau, de altfel, orice alt serviciu de streaming modern. Pentru a face experiența Prime Video „mai puțin aglomerată și copleșitoare”, compania a mutat bara de navigare principală a platformei în partea stângă a ecranului și a aranjat pictogramele într-o coloană verticală. De sus în jos, cele șase meniuri sunt: Search, Home, Store, Live TV, Free și My Stuff.

Schimbarea la față a Amazon

Majoritatea meniurilor includ subcategorii pentru a simplifica și mai mult navigarea. De exemplu, secțiunea Home are subcategorii pentru filme, emisiuni TV și sport. Alte funcții inspirate de Netflix includ o listă de top 10 de conținut popular și miniaturi în stil poster care se extend, pentru a reda o previzualizare atunci când navighezi pe ele.

Cu toate acestea, cea mai utilă schimbare pe care Amazon a introdus-o este un nou set de pictograme care face mai ușor să știi dacă ceva face parte din Prime Video. O bifă albastră înseamnă că serialul TV sau filmul pe care vrei să-l vizionezi este inclus în abonamentul tău. În schimb, o pungă de cumpărături aurie înseamnă că trebuie fie să cumperi, fie să închiriezi conținutul pentru a-l vizualiza.

Potrivit The Verge, Amazon a petrecut 18 luni lucrând la reproiectare. Ben Smith, vicepreședinte de produs pentru studiourile Prime Video și Prime, a condus proiectul. El a lucrat anterior și la reproiectarea Hulu din 2017. Acest efort a făcut ca serviciul să încerce ceva radical și diferit, doar pentru a reveni la un design mai familiar câțiva ani mai târziu.

Amazon va începe să lanseze noua experiență Prime Video începând cu această săptămână. Reproiectarea va ajunge mai întâi pe Android și pe dispozitivele de streaming compatibile – inclusiv Roku, Fire TV și Apple TV – înainte de a se lansa pe iOS și web mai târziu în acest an.