Cum ștergi istoricul de vizionare de pe Netflix, YouTube și alte servicii similare

Cum ștergi istoricul de vizionare de pe Netflix, YouTube și alte servicii similare

Serviciile de streaming par să se înmulțească mai repede ca niciodată și toate folosesc o abordare similară când vine vorba de stocare a ceea ce urmărim.

Cu toate astea, poate că nu vrei ca partenerul să știe că ai văzut înainte câteva episoade, din serialul pe care-l urmăriți împreună, sau poate vrei să păstrezi secretă pasiunea pentru desenele animate. Așadar, iată cum ștergi istoricul:

Cum ștergi ce-ai văzut pe Netflix

Netflix a adăugat, în sfârșit, opțiunea de-a controla zona “Continue Watching”. Așa, e un mod rapid și ușor de a face istoricul mai puțin vizibil – deși deocamdată poți face acest lucru doar de pe Android sau iOS. Dă click pe cele trei puncte de sub un titlu pe care nu mai vrei să-l urmărești și alege “Remove from row”.

Atât pe web, cât și pe mobil, poți vedea istoricul prin intermediul “Account Menu”, secțiunea “View”.

Amazon Prime Video

În sfârșit, Amazon a ajuns să ofere opțiunea de-a avea mai multe profiluri pe același cont. Astfel, toată lumea care are acces la cont poate avea propria secțiune a aplicației, cu propriul istoric de vizualizare și recomandări. Totuși, chiar dacă ai istoric de vizionare, și recomandări, nu poți șterge ce-ai văzut. Însă la setări, la rubrica “View Watch History”, poți exclude anumite titluri din algoritmul de recomandare. Nu există nicio opțiune de a șterge totul dintr-o dată, deci va trebui să parcurgi lista manual.

YouTube și YouTube TV

Poți accesa istoricul vizionărilor YouTube pe web în secțiunea “Library”, apoi “View”, de lângă “History”. Fie ștergi individual, fie alegi „Clear all watch history” pentru a șterge tot istoricul. Același traseu e valabil și pentru variantele de Android și iOS.

Poți, de asemenea, să setezi pe YouTube să nu țină o înregistrare cu privire la ceea ce vizionezi. Din pagina „YouTube History”, dai click pe „Saving activity” și debifezi. Pentru ca YouTube să șteargă automat istoricul după un anumit timp, alegi ștergere automată – poți seta ca YouTube să păstreze înregistrări doar timp de trei luni sau 18 luni, ca la restul activității Google.

Nu toate serviciile de streaming au această opțiune

Din păcate, aceste modificări nu sunt disponibile pe toate serviciile de streaming. Disney+, spre exemplu, nu permite să vezi sau să ștergi istoricul. Dar, totodată, nici nu e disponibil serviciul la noi. Până ajunge poate mai primește opțiuni suplimentare.

Nu există o astfel de opțiune nici în HBO Max sau în predecesorul său. Nu poți șterge totul deodată, dar poți utiliza funcția “Edit” din panoul “Continue Watching”, pentru a elimina titlurile. Este o chestiune similară cu Apple TV+, care nu oferă posibilitatea de a șterge istoricul vizionării și nici măcar să arunci o privire asupra acestuia. Poți, touși, să gestionezi rândul “Up Next”. Ții apăsat pe un titlu și-l poți șterge din acel rând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI