Alternativa la Facebook: ce este Parler și ce legătură are cu fostul președinte SUA, Donald Trump

Alternativa la Facebook: ce este Parler și ce legătură are cu fostul președinte SUA, Donald Trump

Parler este o aplicație de socializare populară în rândul conservatorilor din SUA. Dacă vrei, este alternativa Facebook.

Aplicația revine în magazinul de aplicații Google la mai bine de doi ani după ce compania GOOGL.O, deținută de Alphabet Inc, a eliminat-o, în urma revoltelor de la Capitoliul S.U.A. din ianuarie 2021, notează Reuters.

Alternativa Facebook, disponibilă pe Google Play

Aplicația Parler a fost lansată în 2018 și a fost concepută ca un spațiu de exprimare liberă pentru cei care caută o alternativă la platforme precum Twitter. A câștigat rapid susținere de la susținătorii fostului președinte al SUA Donald Trump.

Cu toate acestea, marile platforme tehnologice au întrerupt legăturile cu Parler, pentru că nu au reușit să controleze conținutul violent care a dus la atacul asupra Capitoliului SUA de către susținătorii lui Trump.

Aplicația este acum restabilită după ce a întreprins o serie de măsuri pentru a modera conținutul de pe platformă, inclusiv funcții pentru a bloca utilizatorii abuzivi și pentru a elimina conținutul care ar putea incita la violență, a declarat un purtător de cuvânt al Google. Parler și-a modificat substanțial aplicația pentru a se conforma politicilor Magazinului Play și va fi disponibilă pentru descărcare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ca referință, un bărbat din Maryland, afiliat grupului extremist de extremă dreapta Proud Boys, a fost condamnat recent la peste patru ani de închisoare pentru că a luat cu asalt Capitoliul SUA, unde autoritățile spun că s-a întâlnit cu liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer, în timp ce garda sa de securitate înarmată îl conducea pe democratul newyorkez într-un loc sigur.

Astfel, Joshua Pruitt, în vârstă de 40 de ani, a fost unul dintre puținele persoane de la revolta din Capitoliu care au ajuns față în față cu un membru al Congresului în timpul atacului din 6 ianuarie 2021, comis de o mulțime de susținători ai lui Donald Trump, potrivit procurorilor federali.