Alternativa la Facebook cu ură și rasism a revenit în AppStore: ce s-a schimbat la Parler

Alternativa la Facebook cu ură și rasism a revenit în AppStore: ce s-a schimbat la Parler

Parler a fost una dintre cele mai controversate rețele de socializare din ultimii ani și instrumentul preferat de propagandă al echipei lui Donald Trump. Platforma încărcată de rasism și extremism politic a fost eliminată din AppStore în ianuarie, dar acum este din nou online.

Existau de ceva timp zvonuri legate de revenirea aplicației Parler pe terminalele Apple, iar acum se pare că s-au materializat. Chiar dacă a durat un pic mai mult decât s-a estimat inițial, dacă ai un iPhone sau iPad poți reveni pe platforma construită în jurul ”vorbitului liber”, fără cenzură.

Pentru ca gigantul din Cupertino să revină asupra deciziei din ianuarie 2021, cei de la Parler au fost nevoiți să implementeze un modul de cenzură sau verificare a postării. Pornind de la datele furnizate de acel algoritm de inteligență artificială, postările marcate ca fiind încărcate de ură nu vor fi disponibile pe un dispozitiv Apple, doar pe Android sau web. Chiar și pe acestea din urmă însă, vei fi nevoit să faci un click suplimentar pe o notificare pentru a vedea conținutul din spate.

Șeful politicilor din cadrul Parler, Amy Peikoff, a atras atenția asupra faptului că aplicația permite în continuare manifestări de exprimare liberă, la un nivel maxim încât să fie considerate legale, dar un anumit nivel de control a fost obligatoriu pentru ca relația cu Apple să continue. Peikoff a recunoscut că, dacă nu ar fi revenit în AppStore, viitorului aplicației ar fi fost incert.

Chiar și așa, oficialii Parler speră ca Apple să accepte la un moment dat și postările marcate ”cu ură”, cu condiția să fie ascunse implicit, dar să poți da click pe ele pentru a le afișa. Între timp, s-a schimba și conducerea Parler, poziția de CEO fiind ocupată acum de George Farmer, în loc CEO-ului interimar Mark Meckler. Rămâne să vedem câți fani va mai aduna aplicația în viitor.

Citește și: