Cea mai controversată rețea socială câștigă un război cu gigantul Apple. Trump e în extaz

Cea mai controversată rețea socială câștigă un război cu gigantul Apple. Trump e în extaz

După ce a fost interzisă în ianuarie, aplicația populară a lui Donald Trump, Parler, revine pe iPhone, dar în anumite condiții.

După ce, mai bine de patru luni a fost interzisă în App Store, aplicația susținută de Donald Trump este din nou în magazinul virtual al celor de la Apple.

Când Donald Trump a început să fie cenzurat pe Twitter, Facebook sau YouTube, susținătorii său s-au mutat pe Parler, la fel a făcut și el.

De aici până la cenzurarea de către Apple a aplicației a mai fost doar un pas.

Parler a fost interzisă în App Store, după ce lui Donald Trump i-au fost aduse acuzații că ar fi folost aplicația să răsăpândească mesaje de incitare la ură și violență în timpul invaziei Capitolului din Washington.

Reţeaua de socializare conservatoare este foarte populară printre adepţii dreptei radicale americane și era renumită pentru libertatea pe care o conferă utilizatorilor.

Ce concesii va face Parler de acum încolo. Nu mai e atat de permisivă ca înainte

Acest lucru s-a schimbat, însă, anunță chiar Apple, care a spus că rețeaua a oferit actualizări în ceea ce privește moderarea conținutului.

Potrivit Washington Post , noua versiune a aplicației disponibile în App Store folosește instrumente de inteligență artificială pentru a filtra conținutul. Cu toate acestea, conținutul eventual cenzurat rămâne vizibil în afarasistemului de operare iOS, folosit de cei de la Apple.

Înainte de eliminarea sa din magazinele online Apple și Google , Parler, care se numește „ rețea socială imparțială ” și un adevărat apărător al libertății de exprimare, a reușit să adune mai mult de 20 de milioane de utilizatori.

Parler a anunțat și schimbări administrative. Astfel, George Farmer, actualul COO, va deveni CEO în locul Mark Meckler.

Într-o declarație, George Farmer a susținut că „ Parler a început ca un start-up mic, care se deosebea de rivalii Big Tech prin angajamentul său față de piața liberă a ideilor în adevărata tradiție a Primului Amendament” al Constituției din SUA, care protejează libertatea de exprimare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: