Alternativa la Dacia Spring se pregătește de relansare: cât costă, când o poți cumpăra

Alternativa la Dacia Spring se pregătește de relansare: cât costă, când o poți cumpăra

VW vrea să ofere o mașină electrică mică și accesibilă pentru a acoperi golul de producție până la lansarea ID Life.

Volkswagen a anunțat că redeschide comenzile pentru modelul e-Up, versiunea electrică a micului Up, care s-a bucurat de succes în toată Europa. Compania a oprit producția acestui model, din mai multe motive, inclusiv pentru că autonomia acestuia nu mai corespundea cu nivelul pe care celelalte modele îl ofereau.

În acest moment, pe fondul subvențiilor acordate de guvernele din Europa, inclusiv în România, unde se acordă cel mai mare bonus pentru achiziția unui vehicul electric, constructorul german caută soluții pentru a crește vânzările, iar modelul e-Up poate genera venituri suplimentare importante. Compania a anunțat că toate comenzile anterioare ale modelului e-Up înregistrate în 2021 au fost onorate.

VW a încetat să vândă e-Up în 2020, când stimulentele guvernamentale pentru a încuraja achizițiile de vehicule electrice au provocat o creștere a cererii. Modelul nu a fost conceput pentru volume mari, iar vânzarea lui cu reduceri nu a fost profitabilă, potrivit presei germane.

Cererea pentru mașini mici este în creștere

„Am scos temporar e-Up de pe piață în 2020, deoarece timpii de livrare au crescut dramatic din cauza cererii mari”, a declarat VW. „Acum s-a decis reintroducerea e-Up în programul de comenzi”.

Versiunea pe care o oferă la vânzare în acest moment Volkswagen este Style Plus, care costă 26.895 de euro, cu circa 5.000 de euro mai scumpă decât Dacia Spring, dar cu o serie de echipamente suplimentare, autonomie mai mare și un scor de 5 stele la EuroNCAP. Această versiune este echipată cu un motor de 61kW, mult mai puternic decât motorul de 28 kW de pe Spring, iar autonomia este de 258 km, comparativ cu cei 225 km ai modelului românesc.

Volkswagen spune că a vândut până acum 80.000 de unități e-Up, din care peste 30.000 de unități au fost livrate doar în 2021, în Europa.