Alexandru Mazăre s-a predat, după ce a fost dat în urmărire națională. Fratele fostului primar al Constanței va fi dus la Rahova

Alexandru Mazăre s-a predat, după ce a fost dat în urmărire națională. Fratele fostului primar al Constanței va fi dus la Rahova

Fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare și confiscare aa 80.000 de euro Alexandru Mazăre a fost dat în urmărire națională, dupp ce autoritățile care au venit să îl ridice de la domiciliu nu l-au găsit acasă.

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la închisoare cu executare. Alexandru este căutat de polițiști

Update 11 mai, ora 07.16. Alexandru Mazăre s-a predat la poliție, la câteva ore după ce fusese dat în urmărire națională. Acesta va fi încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Știrea inițială

Angajații de la Serviciul de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au hotărât, marți, ca Alexandru Mazăre să primescă trei ani de închisoare. Fratele fostului edil e condamnat pentru infracțiuni de fals în declarații.

Se pare că în momentul în care autoritățile au primit mandatul și a mers acasă să îl ridice pe bărbat, acesta lipsea. Alexandru Mazăre nu se afla nici la alte reședințe și locuri în care polițiștii bănuiau că ar putea fi. Pentru moment, acesta a fost dat în urmărire națională, urmând să fie dispuse și alte măsuri.

Magistrații au decis la începutul acestei săptămâni pedeapsa definitivă în dosarul de mare corupție în care frații Radu și Alexandru Mazăre sunt judecați pentru fapte de mare corupție.

Acuzațiile sunt aduse în dosarul privind acordarea contractului pentru ridicarea cartierului de locuințe sociale constănțean „Henri Coandă”.

Radu și Alexandru Mazăre, au fost aduși, la finalul lunii februarie, în fața instanței, în acest dosar, unde fuseseră achitați de prima instanță.

Sorin Lucian Ionescu, directorul Neptun TV, s-a oferit atunci să depună mărturie într-un proces din Israel, legat de conturile bancare aparţinând fraţilor Radu şi Alexandru Mazăre.

„Am declarat acolo că nu am ştiinţă de conturile din Israel ale fraţilor Mazăre şi spun acelaşi lucru şi acum. Informaţiile despre construirea campusului social le-am aflat din presă. Nu l-am cunoscut până acum pe Avraham Morgenstern, pe fraţii Mazăre îi ştiu din 1990 de când lucram împreună la ziarul Telegraf, toţi fiind jurnalişti.

Am considerat că problemele penale pe care le are Mazăre se datorează faptului că investiţiile din Constanţa s-au făcut cu firme israeliene şi nu cu cele europene. Este o apreciere a mea, subiectivă.”, a declarat Sorin Lucian Ionescu, directorul Neptun TV, în faţa instanţei, în iarnă, cu privire la acest caz.

Citește și:
Etichete: