Alertă pe litoral. Încă un român s-a înecat, fiind a patra victimă în ultimele 24 de ore

Alertă pe litoral. Încă un român s-a înecat, fiind a patra victimă în ultimele 24 de ore

Încă un turist român s-a înecat pe litoralul Mării Negre. Bărbatul a intrat în mare, marți dimineață, la Costinești, în jurul orei 6.20, dar nu a mai ieșit la suprafață. Este a patra victimă în ultimele 24 de ore! Deoarece salvamarii intrau la muncă la ora 08.00, martorii l-au scos pe tânăr la mal. Acesta a fost resuscitat în jur de 50 de minute de medici, dar, din păcate, nu a răspuns manevrelor.

O nouă tragedie pe litoral

Tragedie în Costinești. Un tânăr de 25 de ani, din Suceava, s-a înecat în această dimineață. Medicii sosiți la fața locului au încercat să-l resusciteze pe turist aproape 50 de minute. Acesta intrase în apă în jurul orei 06:30, când salvamarii nu își începuseră activitatea. Programul lor începe la ora 08:00 și se încheie la ora 20:00. Suceveanul nu a ținut cont de steagul roșu care rămăsese ancorat încă de ieri și s-a aventurat în apă. Martorii povestesc că valurile puternice l-au tras în larg.

Un tânăr din Suceava a murit înecat

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți dimineață, în jurul orei 6.20, pe plaja din Costinești. Potrivit ISU, corpul tânărului de 25 de ani a fost scos din mare de către martori. Turistul era din Suceava. Este a patra persoană care își găsește sfârșitul pe litoral românesc, după ce, luni, alte trei au murit înecate.

A patra victimă în ultimele 24 de ore

Anterior, militarii din cadrul ISU Dobrogea au acționat în stațiunea Eforie Nord, unde două persoane au fost scoase din Marea Neagră. Victimele nu au răspuns manevrelor de resuscitare, fiind constatat decesul. Este vorba despre doi bărbați, unul de 28 de ani, din Ialomița, și altul de 48 de ani, din Dâmbovița. De asemenea, tot luni, un tânăr de 23 de ani a murit înecat în stațiunea Saturn.

Steagul roșu, arborat în stațiuni

Din cauza vântului și a valurilor foarte mari, pe plajele din Constanța și din toate stațiunile din sudul litoralului este arborat steagul roșu. În ciuda avertismentelor, românii nu au ținut cont de pericol și au intrat în apă. Luni, 8 august, trei persoane s-au înecat în marea agitată. Evenimentele tragice au avut loc în celebrele stațiuni Eforie Nord și Saturn, fiind vorba despre trei bărbați. Printre victime se află și un salvamar care a încercat să salveze viața unui tânăr aventurat în larg.

„În jurul prânzului, o persoană se afla în situație de înec, un caz tipic de persoană care nu respectă steagul arborat și care se aventurează în valuri. Un salvamar a intrat în mare după bărbat, iar când a ajuns în preajma lui a încercat să-i dea tubul, să-l asigure. În acel moment, panicat, turistul s-a agățat de salvator și l-a trans la fund… Au fost momente critice, a mai intervenit un salvamar, dar când a ajuns, era prea târziu”, a spus Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie Nord, la Digi24.

Potrivit șefului salvamarilor din Neptun, Vasile Borteș, steagul roșu va fi arborat pe litoral încă o săptămână și jumătate.