01 aug. 2022 | 08:28

Tragedie de proporții: 16 morți și 40 de răniți, după ce un autobuz a intrat într-un șir de mașini parcate

ULTIMA ORĂ
Tragedie de proporții: 16 morți și 40 de răniți, după ce un autobuz a intrat într-un șir de mașini parcate

Cel puțin 16 persoane au murit și alte 40 au fost rănite după ce un autobuz s-a izbit de mașini parcate în sudul Peru, au confirmat autoritățile. Accidentul a avut loc luni dimineața devreme pe principala autostradă de coastă folosită de numeroase companii de autobuze turistice și care leagă capitala Lima de Arequipa, în sud.

Accident grav în Peru

Într-o declarație făcută luni târziu, biroul procurorului a precizat că printre cei 16 morți se numără doi cetățeni germani, 10 peruani, doi brazilieni și doi americani potrivit Ministerului Sănătății.

Accidentul a avut loc la primele ore ale zilei de luni, când autocarul a părăsit banda sa și s-a izbit de opt vehicule parcate pe marginea drumului, la kilometrul 571 al rutei Panamericane de Sud, în regiunea Arequipa.

Poliția și pompierii au transportat răniții la spitalele din Arequipa și Nazca, orașe care atrag un număr mare de turiști.

Autocarul plecase din Lima și se îndrepta spre Arequipa, o călătorie de aproximativ 16 ore.

Accidentele rutiere mortale sunt frecvente în Peru, în special în timpul sezonului ploios din această perioadă a anului, dar și din cauza carosabilului prost, a semnalizării insuficiente și a lipsei de control din partea autorităților.

Cauzele accidentului nu au fost încă stabilite

Anterior, în Egipt, un autobuz de pasageri s-a ciocnit cu un camion parcat. În urma accidentului, 23 de persoane au murit, iar alte 32 au suferit răni de diferite grade de gravitate.

Un purtător de cuvânt al Cruz del Sur a recunoscut că autobuzul se deplasa cu această viteză și că firma va investiga cauzele accidentului.

Accidentele rutiere sunt relativ frecvente în Peru, unde multe vehicule circulă în condiții proaste pe drumuri precare și sunt conduse de șoferi fără o pregătire adecvată.