Alertă în județul Timiș, după ce un deținut a evadat din penitenciar. Unde l-au găsit autoritățile

Alertă în județul Timiș, după ce un deținut a evadat din penitenciar. Unde l-au găsit autoritățile

E alertă la penitenciarul Timișoara după ce un deținut de 30 de ani a reușit să fugă din secția exterioară din Buziaș. Angajații închisoarii au dat alarma, iar individul este căutat și la această oră.

Deținut de 30 de ani, evadat de la penitenciarul Timișoara. Forțele de ordine s-au mobilizat să îl găsească

UPDATE 5 Mai – Bărbatul a fost găsit și capturat joi dimineața, în localitatea Olosag, din comuna Știuca. Pentru faptele sale, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

”Vă informăm că deţinutul care, în data de 04.05.2022, a părăsit un punct de lucru interior aflat în cadrul secţiei exterioare Buziaş, a fost identificat şi capturat astăzi, 05.05.2022, în jurul orei 09.00, pe raza localităţii Oloşag, jud Timiş, de către o echipă mixtă constituită din angajaţi ai Penitenciarului Timişoara şi Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Penitenciarului Timişoara.
În legătură cu evadarea bărbatului, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. De asemenea, pentru deţinut se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se  vor dispune măsurile legale.
”Având în vedere că fapta săvârşită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, se mai arată în comunicat.
Deţinutul Mois Gheorghe Grigore, în vârstă de 30 de ani, condamnat definitiv la 1 an, 3 luni  de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, clasificat în regim semideschis, a părăsit miercuri punctul de lucru  interior aflat în cadrul secţiei exterioare Buziaş a Penitenciarului Timişoara.

Dispirația fugarului a fost descoperită în această dimineață la ora 9.50. Bărbatul era condamnat definitiv la un an și trei luni de închisoare cu executare după ce a condus un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau ale altor substanțe.

De altfel, autoritățile au închis căile de acces în Buziaș. La căutări participă și angajații de la IPJ Timiș, jandarmii, dar și polițiștii de frontieră.

„Miercuri, 04.05.2022, în jurul orei 9.50 s-a constatat că deţinutul MOIS GHEORGHE GRIGORE, în vârstă de 30 de ani, condamnat definitiv la 1 an, 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, clasificat în regim semideschis, a părăsit punctul de lucru interior aflat în cadrul secției exterioare Buziaș.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră”, transmit reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Un tânăr a reușit să evadeze de sub nasul polițiștilor. Bărbatul de 19 ani a ieșit pe un geam de la Secția 15 de poliție a Capitalei

Pe de altă parte, un tânăr de doar 19 ani a reușit să evadeze, acum trei săptămâni, dintr-un birou al Secţiei 15 de Poliţie din București. Deși era încătușat, bărbatul a reușit să sară pe un geam!

Incidentul a avut loc pe 11 aprilie, în jurul orei 11:30 la Secția 15 de Poliție. Bărbatul a fost adus la audieri pentru că este cercetat într-un dosar de furt calificat, el este acuzat că a furat mai multe bunuri dintr-un magazin. Era într-un birou aflat la parterul Secției de Poliție împreună cu avocatul său unde a văzut că era geam deschis și a profitat de acel moment ca să evadeze.

 

Citește și:
Etichete: