Al treilea atac armat în SUA, de Ziua Independenței. Mai multe persoane au fost împușcate

Al treilea atac armat în SUA, de Ziua Independenței. Mai multe persoane au fost împușcate

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați aproape de încheierea unui spectacol de artificii de 4 iulie în Philadelphia.

Încă un atac armat în SUA

Update 5 iulie, ora 22.32. Patru persoane și-au pierdut viața și alte șapte au fost rănite într-un schimb de focuri de armă la o petrecere de cartier din Gary, Indiana. Polițiștii au declarat că ofițerii au fost trimiși la blocul 1900 de pe Missouri Street în jurul orei 12:46 pentru mai multe persoane cu plăgi împușcate. La fața locului, oamenii legii au descoperit patru victime fără puls și șapte răniți.

Știrea inițială: Unul dintre ofițerii repartizați la patrularea pe autostradă s-a ales cu o rană, a precizat poliția. Glonțul s-a oprit în pălăria polițistului de 36 de ani, care este de 14 ani în Poliție.

Celălalt ofițer, care era repartizat la echipa de geniști din comitatul Montgomery, a suferit o rană prin împușcare la umărul drept. Bărbatul de 44 de ani, care este de 16 ani în Poliție, era prezent pentru a asigura securitatea la eveniment, la fel ca și celălalt ofițer rănit.

Amândoi au fost transferați la Spitalul Universitar Jefferson pentru tratament, potrivit WPVI, iar poliția a declarat că au fost externați.

Împușcăturile au avut loc în Center City luni seară. Biroul de gestionare a situațiilor de urgență al orașului a recomandat pe Twitter să se evite zona.

Acesta marchează cel puțin al doilea incident de violență armată în jurul unei celebrări de Ziua Independenței în Statele Unite, după ce cel puțin șase persoane au fost ucise într-un schimb de focuri la o paradă în Highland Park, Illinois.

Nu a fost încă numit sau arestat un suspect în cazul împușcăturilor din Philadelphia

Primarul din Philadelphia, Jim Kenney, a declarat la o conferință de presă organizată noaptea târziu că a fost „o zi relaxată, rece” – „dar trăim în America”.

Al doilea atac armat de ziua Americii

„Dacă aș avea capacitatea de a mă ocupa de arme”, a spus el, „aș face-o”.

Oamenii au fost văzuți fugind și țipând în timp ce se auzeau focuri de armă la sărbătoare.

Poliția a declarat că un ofițer încadrat în echipa de geniști din Montgomery County a fost împușcat în umărul drept. Un alt ofițer repartizat la patrula rutieră a suferit o rană de julitură la cap. Ambii ofițeri au fost externați din spital.

Poliția caută în continuare atacatorul sau atacatorii.

Potrivit unor surse din cadrul poliției, suspectul sau suspecții nu se aflau într-o poziție înaltă și nici nu trăgeau dintr-o clădire. Sursele spun că totul ar fi început ca urmare a faptului că poliția a tras pe dreapta un vehicul.

Împușcăturile au avut loc la câteva ore după ce un bărbat înarmat aflat pe un acoperiș din suburbia Chicago a deschis focul asupra unei parade de 4 iulie, ucigând cel puțin șase persoane și rănind cel puțin 30.