Actualizarea WhatsApp care te ajută să-ți protejezi intimitatea mai bine: trebuia să fie disponibilă de la început

Actualizarea WhatsApp care te ajută să-ți protejezi intimitatea mai bine: trebuia să fie disponibilă de la început

La fiecare câteva săptămâni, WhatsApp suferă modificări importante de funcționalitate prin diverse actualizări. Cea mai recentă dintre ele vizează protejarea intimității utilizatorilor.

Noua funcție aflată momentan în beta va permite utilizatorilor de WhatsApp să-și ascundă statusul online. Opțiunea va veni, practic, în completarea modificărilor din ultima perioadă pentru ”Last Seen” (Ultima oară online). Conform datelor obținute de WABetaInfo, odată cu lansarea noii actualizări la scară largă, utilizatorii vor putea să decidă cine poate să-i vadă când folosesc aplicația.

La ce ajută noua funcție din WhatsApp

În momentul în care trimiți un mesaj unei persoane care folosește WhatsApp, dacă nu și-a dezactivat această opțiune, tu vezi când citește mesajul cu pricina. Pe de altă parte, dacă mesajul figurează ca fiind necitit, dar tu poți vedea că destinatarul a fost online în urmă cu două minute, iar tu i-ai trimis un mesaj acum cinci minute, riști să pornești aiurea un conflict. În această situație devine utilă noua actualizare.

Încă din luna aprilie a acestui an, creatorii WhatsApp au publicat o actualizare care adăuga un parametru intitulat ”Contactele mele, cu excepția” la secțiunea prin care defineai cine poate să vadă când ai fost ultima oară online, când ai folosit aplicația. Această funcție era foarte importantă pentru că permitea contactelor să vadă dacă ai citit un mesaj, chiar dacă ai dezactivat confirmările de citire.

Conform datelor ce pot fi desprinse dintr-o captură de ecran publicată de WABetaInfo, noul ”status online” pe care îl poți ajusta te va ajuta să restricționezi cineva poate vedea când ai fost ultima oară online în WhatsApp, când ai utilizat programul de chat. Pe de o parte, poate părea un detaliu insignifiant. Pe de altă parte, este o funcție care ar fi trebuit să existe de la început. Nu de alta, dar nu îți dorești ca toate persoanele din lista de WhatsApp să vadă în permanență cât de des folosești aplicația.