Preferatul lui Quentin Tarantino: „Cred că este cel mai bun actor din lume”

Preferatul lui Quentin Tarantino: „Cred că este cel mai bun actor din lume”

Un simbol absolut al cinematografiei și cu un stil aparte, Quentin Tarantino este, probabil, cel mai influent regizor al secolului XXI.

„Domnia” sa în cinema-ul cult a început în anii ’90 și continuă până în zilele noastre. Abordarea cinematografică a lui Tarantino prezintă dialoguri „ascuțite”, captivante, vigoare cinematografică și multe cadre de-a dreptul excentrice, aducând la lumină unele dintre cele mai proeminente personalități ale cinematografiei.

După ce a lucrat cu unii dintre cei mai apreciați actori din industrie, inclusiv Leonardo DiCaprio, John Travolta, Samuel L. Jackson, Brad Pitt și Uma Thurman, distribuția eclectică a filmului său din 1997, Jackie Brown, a fost cea care a reușit să se cațăre în topuri. Avându-i în rolurile principale pe Pam Grier, Michael Keaton, Chris Tucker și Robert De Niro, al treilea lungmetraj al lui Quentin Tarantino a completat trilogia de debut a regizorului de cinema.

Robert De Niro, lăudat de Quentin Tarantino

Unul dintre cele mai indezirabile personaje este, fără dar și poate, Louis Gara, interpretat de Robert De Niro, un criminal și vechi coleg de celulă al lui Robbie, interpretat de Samuel L. Jackson. Quentin Tarantino l-a lăudat fără precedent pe De Niro, considerându-l cel mai bun actor care a existat vreodată.

„Își merită reputația de, probabil, cel mai mare actor al generației sale. Cred că este cel mai bun actor din lume. Nu am văzut niciodată un actor care se implică atât de mult în personaj. Și ceea ce vreau să spun prin asta este că atunci când Robert joacă rolul lui Louis… el este cu totul acolo”, a spus Quentin Tarantino.

În ciuda faptului că îl consideră pe Robert De Niro cel mai mare actor al cinematografiei, Tarantino pare să aprecieze și alți actori. Întrebat, el a răspuns că îi va iubi mereu pe „Sean Penn, Tim Roth și Nick Cage”, adăugând că Roth este de o versatilitate ieșită din comun.

Citește și: