Pulp Fiction ar fi putut să fie diferit: scena care a schimbat totul. Ce a mărturisit Samuel L. Jackson

Pulp Fiction ar fi putut să fie diferit: scena care a schimbat totul. Ce a mărturisit Samuel L. Jackson

Actorul din „Pulp Fiction”, Samuel L. Jackson, a dezvăluit recent că scenariul original al filmului diferea un pic de cel care a fost, ulterior, acceptat și pus în scenă.

Mai exact, scenariul conținea o scenă în care personajul lui Samuel L. Jackson îi ucidea pe hoții văzuți la începutul și la sfârșitul filmului.

„Pulp Fiction” a fost al doilea lungmetraj scris și regizat de legenda de la Hollywood, Quentin Tarantino. Filmul spune mai multe povești interconectate, inclusiv narațiuni care urmăresc doi gangsteri, un boxer, dar și doi hoți.

Filmul a reprezentat, la vremea lui, un real succes, fiind nominalizat, în 1994, la șapte premii Oscar, ulterior câștigând râvnita statuetă pentru cel mai bun scenariu original.

Samuel L. Jackson a avut o relație de lucru lungă cu Tarantino. De-a lungul carierei regizorului, Jackson a apărut în șase dintre filmele sale. Cu toate acestea, rolul său din „Pulp Fiction” rămâne ca fiind cea mai emblematică reprezentație a sa, într-un film de-al lui Tarantino.

Jules este un gangster care, după ce devine martor la ceea ce pretinde a fi un miracol, decide să-și schimbe viața și să renunțe la tot ce e rău. La sfârșitul filmului, Jules îi oprește de unul singur pe cei doi hoți, dar le dă drumul, admițând că înainte de marea lui schimbare, i-ar fi ucis pe amândoi.

Samuel L. Jackson, despre scena care n-a mai ajuns în „Pulp Fiction”

Într-un interviu recent, acordat podcastului Happy Sad Confused, Jackson a dezvăluit că în scenariul original „Pulp Fiction”, publicul l-ar fi văzut de fapt pe Jules ucigându-i pe cei doi hoți.

Vezi mai jos declarația lui Jackson:

„În restaurant, când Tim Roth îmi cere să deschid acea servietă, îl împușc în față și îl împușc și pe Honeybunny de pe tejghea. Când deschid ochii, ei sunt încă acolo”, a declarat actorul pentru sursa citată anterior.