Legătura dintre Pulp Fiction și NFT: de ce este acuzat Tarantino

Legătura dintre Pulp Fiction și NFT: de ce este acuzat Tarantino

Miramax îl va da în judecată pe Quentin Tarantino, după ce regizorul a anunțat că vrea să vândă la licitație NFT-uri (conversii monetare nefungibile) bazate pe „Pulp Fiction”.

Vorbim, în acest caz, despre compania responsabilă pentru producția „Pulp Fiction”, în 1994, sub bagheta lui Quentin Tarantino. În mod evident, Miramax încă deține o bună parte dintre drepturile de autor ale filmului.

Mai exact, o serie de pagini de scenariu aferente unor scene ce nu au apucat să vadă „lumina zilei”, nefiind, la vremea respectivă, selectate pentru montaj „sunt puse la bătaie” de Tarantino. Decizia regizorului i-a înfuriat pe cei de la Miramax, astfel încât i-au intentat un proces. Compania a adus și un argument în acest sens, și anume încălcarea acordului de drepturi, informează CNN.

Regizorului i-a fost adus la cunoștință faptul că urmează să fie dat în judecată printr-o scrisoare primită direct de la reprezentanții Miramax. Compania este deținută de BeIN Media Group și de ViacomCBS.

Pulp Fiction-ul lui Quentin Tarantino, unul dintre cele mai bune filme cult din toate timpurile

În 1994, „Pulp Fiction” devenea unul dintre filmele de referință ale anului, plasându-l pe Tarantino pe harta regizorilor importanți. În mod uimitor, 27 ani mai târziu, filmul este, în continuare, vizionat atât de fanii regizorului, cât și de un segment aparte de cinefili, orientați spre filmele cult.

„Pulp Fiction” spune povestea a doi ucigași plătiți, interpretați de Samuel L. Jackson (Jules Winnfield) și de John Travolta (Vincent Vega), care se chinuie să recupereze o valiză furată de la șeful lor, mafiotul Marsellus Wallace.

Misiunea vine, în paralel, cu o altă „rugăminte” din partea lui Wallace: Vincent Vega este obligat să-i scoată soția (Uma Thurman) în oraș, ceea ce dă naștere unui lung șir de aventuri sângeroase, în „dulcele stil clasic” al lui Tarantino.

În același film îl putem vedea inclusiv pe Bruce Willis, în rolul un boxer în vârstă, plătit de Wallace să piardă o partidă de box.