09 ian. 2022 | 14:35

Aceste ghete de fotbal inteligente urmăresc fiecare mișcare a jucătorului: cum funcționează

ACTUALITATE
Aceste ghete de fotbal inteligente urmăresc fiecare mișcare a jucătorului: cum funcționează

Noile branțuri de înaltă tehnologie pentru ghete de fotbal pot urmări cât de repede aleargă jucătorii, câte pase fac și chiar cât de puternice sunt loviturile lor.

Branțurile smart conțin senzori, astfel încât datele să fie înregistrate, iar antrenorii pot folosi, de asemenea, o aplicație conectată pentru a vedea în timp real câte atingeri a avut un jucător și cât de departe a driblat într-un joc.

Informațiile de la acest gadget ar putea revoluționa antrenamentul.

Datele colectate de branțuri includ viteza medie a jucătorilor, accelerația și decelerația acestora, atingerile mingii, timpul pe care îl petrec cu mingea, pasele trimise și primite, distanța de dribling, distanța totală parcursă și puterea loviturii care este măsurată folosind metri pe secundă și Forța G.

Creați de compania olandeză Jogo, senzorii înregistrează date de o mie de ori pe secundă, cântăresc doar patru grame, sunt impermeabili și au o autonomie a bateriei de 30 de ore.

Aceste branțuri pentru ghetele de fotbal vor revoluționa acest sport

Toate datele sunt transferate prin Bluetooth către aplicație, unde pot fi vizualizate în direct pe un tablou de bord de pe ecran de către antrenor. Aplicația permite, de asemenea, antrenorilor să compare performanța diferiților jucători din echipă.

Branțurile nu trebuie scoase din ghetele jucătorilor, deoarece bateriile pot fi încărcate printr-un cablu care se conectează la ele printr-un orificiu mic.

David Dwinger, CEO și fondator al JOGO, a declarat: „Se foloseau foarte puține date în fotbal, ceea ce duce la antrenamentul fiecărui jucător exact în același mod, iar acesta nu este cel mai bun mod de a-și dezvolta performanța. Cu JOGO, dorim să facem ca utilizarea datelor și a tehnologiei să fie accesibilă pentru fiecare jucător”.

El a continuat: „Senzorii noștri vor contribui la o înțelegere mai detaliată a nevoilor de dezvoltare și îmbunătățire ale unui jucător, ceea ce este cheia succesului lor viitor. Oferind jucătorilor acces la propriile lor date de performanță, aceștia vor fi mai independenți, ceea ce înseamnă că vor fi mai puțin dependenți de antrenori și cluburi”.

Branțurile smart sunt în prezent disponibile la pre-vânzare prin Kickstarter, costând 95 de dolari o pereche.

„Suntem copleșiți de reacții pozitive și nu doar în lumea sportului. Arată că suntem pe drumul cel bun pentru a transforma și revoluționa viitorul fotbalului”, spun creatorii.