Giganții din online ca Facebook, Instagram și Twitter, boicotați: de ce se retrag cluburile de fotbal de acolo

Giganții din online ca Facebook, Instagram și Twitter, boicotați: de ce se retrag cluburile de fotbal de acolo

Mai multe cluburi de fotbal au decis să boicoteze marile rețele de socializare și au anunțat că nu vor posta nimic vreme de patru zile.

Mai multe cluburi de fotbal din Anglia au decis să se retragă de pe rețelele de socializare vreme de patru zile, un boicot la adresa giganților ca Facebook, Instagram și Twiiter. La acest boicot iau parte echipele din Premier League, English Football League și Women’s Super League, scrie BBC.

Vreme de patru zile, începând din 30 aprilie, echipele de fotbal nu vor posta nimic și nu vor avea niciun fel de activitate pe aceste platforme. Efortul are rolul de a combate abuzul și discriminarea din online și de a arăta că aceste companii nu fac nimic pentru a stopa fenomenul.

Facebook, Instagram și alte rețele, boicotate de cluburile de fotbal din Anglia

Cluburile de fotbal care au răspuns acestei inițiative susțin că social media a devenit un teren propice pentru abuzuri și discriminare de tot felul. Vor, astfel, să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că giganții din online nu iau măsuri pentru a opri acest fenomen.

”Retragerea noastră de pe platforme e un gest simbolic pentru a le arăta celor care dețin puterea că trebuie să acționeze, să facă mai mult, să vină cu o schimbare. Vrem ca aceste companii din social media să facă din platforme un mediu ostil pentru troli, nu pentru fotbal”, susțin inițiatorii acestui demers.

Mai mulți sportivi reclamă că au devenit ținta urii și discriminării pe rețelele de socializare, printre ei numărându-se și David McGoldrick, de la Sheffield United. E motivul pentru care fotbalistul susține acest boicot.

Nu e primul boicot de acest fel în Anglia. Demersul vine la trei săptămâni după ce Swansea City și-a suspendat conturile deținute pe rețelele de socializare pentru o săptămână, tocmai pentru a atrage atenția asupra faptului că jucătorii săi sunt des abuzați în mediul online, prin comentarii rasiste sau mesaje instigatoare la ură. 

Și fostul internațional francez Thierry Henry, care a jucat pentru Arsenal, s-a retras de pe rețelele de socializare în luna martie, acuzând că a avut parte de același tratament și a fost victima fenomenului denumit bullying.

Citește și: