13 ian. 2022 | 12:35

Această platformă socială moderează conținutul sensibil pe aplicația sa iOS: cum te afectează dacă ai cont

ACTUALITATE
Această platformă socială moderează conținutul sensibil pe aplicația sa iOS: cum te afectează dacă ai cont

Ca parte a eforturilor sale continue de a rămâne pe partea dreaptă a regulilor App Store, Tumblr adaugă o comutare pentru conținut sensibil în aplicația sa pentru iOS.

Setarea este activată în mod implicit și păstrează postările cu etichete sensibile în afara recomandărilor, blochează rezultatele căutării cu etichete sensibile și ascunde blogurile „care sunt de natură explicită”.

Dezactivarea comutatorului va permite utilizatorilor să caute etichete care ar putea include postări de natură sensibilă și să vadă recomandări care ar putea include conținut sugestiv sau sensibil. Dezactivarea setării îți va permite, de asemenea, să accesezi blogurile care au fost marcate ca explicite. Cu toate acestea, tot nu vei putea vizualiza postările care au fost semnalate ca explicite.

Tumblr se conformează regulilor Apple: aplicația de pe iOS suferă modificări

„Este important să rețineți că regulile noastre privind conținutul sensibil rămân neschimbate, dar credem că aceste ultime actualizări vor pune mai mult control în mâinile comunității noastre”, a declarat un purtător de cuvânt Tumblr pentru Engadget.

Tumblr a interzis pornografia și reprezentările realiste ale organelor genitale umane în decembrie 2018, după ce Apple a eliminat temporar aplicația din App Store.

Tumblr spune că setarea de conținut sensibil se aplică numai celor care folosesc cea mai recentă versiune a aplicației iOS. Pentru moment, utilizatorii vor trebui să-și revizuiască setările pe site-ul web Tumblr pentru a dezactiva comutatorul. Ei vor putea apoi să acceseze conținut sensibil în aplicația iOS după ce vor renunța la setare și o vor relansa.

Luna trecută, Tumblr a blocat termenii de căutare și recomandările care prezentau conținut potențial sensibil în aplicația iOS, pentru a respecta regulile App Store. Comutarea conținutului sensibil ar trebui să facă platforma puțin mai deschisă pentru utilizatorii iOS.

„Aceste ultime actualizări oferă mai mult control comunității noastre în aplicația iOS pentru a construi experiența care li se potrivește cel mai bine și pentru a explora conținutul pe care îl consideră interesant”, a scris Tumblr într-o postare pe blog. „În timp ce experiența pentru comunitatea noastră este o prioritate maximă, trebuie să respectăm, de asemenea, regulile Apple App Store și propriile noastre ghiduri”.