Cât de profitabil este să faci aplicații pentru iPhone și iPad: sumele virate către dezvoltatori, fabuloase

Cât de profitabil este să faci aplicații pentru iPhone și iPad: sumele virate către dezvoltatori, fabuloase

În ciuda faptului că se confruntă cu numeroase procese de antitrust și reglementări mai stricte pe anumite piețe, Apple a raportat noi cifre care indică o creștere record a App Store în 2021.

Într-un comunicat de presă, compania a declarat că a plătit acum mai mult de 260 de miliarde de dolari dezvoltatorilor de aplicații de la lansarea App Store pentru prima dată în 2008, o cifră care este în creștere față de cele 200 de miliarde de dolari raportate de Apple la sfârșitul anului 2020. Cu alte cuvinte, numai în 2021, Apple a plătit dezvoltatorilor un total de cel puțin 60 de miliarde de dolari.

Pentru comparație, Apple până la sfârșitul anului 2019 a plătit dezvoltatorilor un total de 155 de miliarde de dolari de la debutul App Store. Anul precedent, a spus că această cifră era de aproximativ 120 de miliarde de dolari. Citind printre rânduri, asta înseamnă că plățile către dezvoltatori au crescut cu 35 de milioane de dolari din 2018 până în 2019, apoi au crescut cu alte 45 de miliarde de dolari din 2019 până în 2020.

Un an de tranziție

Compania a văzut mai multe respingeri ale dezvoltatorilor față de înșelătoriile App Store, care au devenit un subiect pentru o audiere în Congres, precum și dificultățile continue cu procesul de revizuire a aplicației. Anul acesta, Apple a primit, de asemenea, ordin să facă modificări în App Store care ar fi permis link-uri către opțiuni de plată terță parte ca urmare a hotărârii procesului Epic, dar ulterior i s-a acordat o amânare de ultimă oră de la ordinul instanței în timp ce cazul este atacat.

Cu toate acestea, Apple a trebuit să relaxeze modul în care funcționează App Store pe alte piețe, cum ar fi Japonia și Coreea de Sud, unde autoritățile de reglementare au împins Apple să permită link-uri către site-uri externe și au luat alte măsuri pentru a-și reduce comisioanele.

Pe lângă cifrele din App Store, Apple a oferit și actualizări cu privire la celelalte servicii, inclusiv Apple Arcade, Apple Fitness+, Apple Music, Apple TV+, Apple News+, Apple Podcasts, Apple Books, Apple Pay și Wallet, Apple Maps și iCloud+.

De notat, Arcade are acum peste 200 de jocuri, Apple Music are acum peste 90 de milioane de melodii, Apple TV+ a câștigat 190 de premii din industrie, Apple Fitness+ a crescut pentru a include aproape 2.000 de sesiuni de conținut de antrenament, Apple News rămâne aplicația principală de știri oriunde este disponibilă, Apple Pay a ajuns în aproape 60 de țări și regiuni, iar clienții au folosit 30 de milioane de bilete NFC în Apple Wallet în 2021.

Citește și:
Etichete: