A murit liderul partidului Liberal Democrat din Rusia. Vladimir Jirnovski este cunoscut ca aliatul al lui Putin. Președintele Dumei de stat neagă informația

A murit liderul partidului Liberal Democrat din Rusia. Vladimir Jirnovski este cunoscut ca aliatul al lui Putin. Președintele Dumei de stat neagă informația

Liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski, ar fi decedat astăzi, potrivit unui anunț făcut de presa rusă. Politicianul rus în vârstă de 75 de ani era internat în Spitalul Clinic din Moscova de aproape două luni. Moartea acestuia a fost semnalată de senatorul Alexander Pronyushkin, dar infirmată de președintele Dumei de stat.

A murit Vladimir Jirinovski, liderul PLDR?

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia și aliat al lui Putin, a murit într-o clinică din Moscova, potrivit anunțului lansat vineri de senatorul Alexander Pronyușkin. Informația a fost preluată și difuzată în regim de alertă de agenția de presă rusă Ria Novosti.

Controversatul politician rus se afla în spital de aproape două luni, mai exact din data de 2 februarie, fiind internat cu coronavirus. Vladimir Jirinovski a devenit cunoscut pentru numeroasele scandaluri pe care le-a provocat, declarând recent că s-a vaccinat de opt ori împotriva COVID-19.

La câteva minute după publicarea informației de către Ria Novosti, președintele Dumei de stat, Viaceeslav Volodin, a dezmințit afirmația potrivit căreia Jirinovski ar fi murit. Acesta a menționat că liderul Partidului Liberal Democrat este în stare gravă și i-a urat pe această cale să se recupereze.

„Vreau să-i liniștesc pe toți cei care sunt îngrijorați de sănătatea lui Vladimir Volfovici Jirinovski. El este în viață. Starea lui este cu adevărat gravă. Azi i-a făcut o tomografie. Suntem îngrijorați pentru el, medicii luptă pentru el. Este un mare om. Să-i dorim însănătoșire grabnică“, a notat politicianul pe Telegram.

Citește și: De ce a dispărut ministrul rus al Apărării. Explicația Kremlinului. Oficialul a apărut în public după aproape două săptămâni

Cine este și cu cine se ocupă politicianul rus

Vladimir Volfovich Zhirinovsky s-a născut în orașul Alma-Ata (Kazahstan) pe 25 aprilie 1946 și a absolvit Institutul de Limbi Orientale (ulterior, Institutul Țărilor din Asia și Africa) de la Universitatea de Stat din Moscova, cu o diplomă în Turcia și limba turcă (1970), și Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moscova, cu o diplomă în drept (1977).

De-a lungul anilor, Zhirinovsky a ocupat mai multe funcții didactice, fiind profesor de drept internațional, doctor în științe filozofice, membru titular al Academiei Internaționale de Informatizare, profesor la Facultatea de Sociologie a Universității de Stat din Moscova, precum și profesor onorific și doctor al mai multor instituții de învățământ superior, inclusiv Universitatea de Drept și Financiar din Moscova, Universitatea Lingvistică de Stat din Moscova, Academia Rusă de Advocacy și altele.

În urmă cu mai bine de două decenii, în anul 2000, Vladimir Putin, prin Decretul președintelui Federației Ruse, i-a conferit titlul onorific de „Avocat onorat al Federației Ruse“, pentru activitatea sa legislativă activă și serviciile de întărire a statului rus.

Citește și: