Lovitură pentru Vladimir Putin din partea celui mai important aliat. Soldații prietenului Lukașenko din Belarus nu vor să participe la războiul din Ucraina

Lovitură pentru Vladimir Putin din partea celui mai important aliat. Soldații prietenului Lukașenko din Belarus nu vor să participe la războiul din Ucraina

Vladimir Putin ar putea primi o lovitură strașnică din partea celui mai important aliat în războiul din Ucraina. Există informații că militarii din Belarus, țară de pe teritoriul căreia Rusia a lansat atacuri cu rachetă, nu vor să participe la acest conflict. Mai mult, șeful statului major din Belarus ar fi demisionat după ce a spus că nu poate completa nici măcar un batalion care să participe la operațiunile din țara vecină.

Militarii din Belarus nu vor să atace Ucraina

Vladimir Putin se bazează foarte mult pe sprijinul lui Aleksandr Lukaşenko în războiul din Ucraina. Președintele din Belarus își dorește foarte tare gradul de colonel în armata rusă, este bun prieten cu liderul de la Kremlin a pus umărul la acest conflict.

Câteva divizii de tancuri au intrat în Ucraina, acum 11 zile, din Belarus și tot de aici s-au lansat atacuri cu rachete. În aceste condiții Belarus a fost pusă pe „lista neagră” și va suporta noi sancțiuni economice, din partea comunității internaționale.

Au existat zvonuri că rușii se gândesc să implice și mai mult forțele din Belarus, în conflictul din Ucraina, iar militarii acestei țări ar fi trebuit să participe la operațiunile din Ucraina. Lucrurile nu sunt însă deloc simple.

Un fost președinte al Curții Constituționale din Moldova are informații potrivit cărora șeful statului major din Belarus a demisionat pentru că militarii săi nu susțin invazia din Ucraina. Alexandru Tănase susține că a intrat în posesia în care Viktor Gulevich explică, pe data de 4 martie, de ce a luat această decizie. Nu are nici măcar un batalion cu care să susțină ofensiva.

„Nici măcar comunicarea cu comandanţii unităţilor militare nu a dat rezultate. Am curajul să presupun că înlocuirea comandanţilor acestor unităţi militare, care nu au putut organiza formarea grupărilor în teren, nu va da rezultatul de care avem nevoie.

Având în vedere cele de mai sus, vă cer decizia cu privire la acceptarea demisiei mele”, spune generalul-maior din Belarus, în scrisoarea ce îi este atribuită.

scrisoare demisie seful stat major belarus

Deocamdată nu există nicio poziție oficială care să confirme informația furnizată de fostul președinte al Curții Constituționale din Moldova.

Viktor Gulevich este considerat de serviciile britanice unul dintre oamenii care au condus exercițiile militarilor din Belarus de la granița cu Ucraina și a susținut ca trupele ruse să-și înceapă ofensiva și de pe teritoriul țării sale. Din aceste motive are de suferit personal din cauza sancțiunilor economice internaționale.

În plus se consideră că este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.