26 oct. 2022 | 07:26

A murit cel mai murdar om din lume, avea peste 90 de ani. În ce an se spălase ultima oară

ACTUALITATE
A murit cel mai murdar om din lume, avea peste 90 de ani. În ce an se spălase ultima oară

Cel mai murdar om din lume moare la scurt timp după ce face un duș. Află povestea bărbatului care s-a stins la vârsta de 90 de ani și care nu se mai spălase vreme de decenii.

Amou Haji a evitat dușul mai bine de jumătate de secol. Ba mai mult, acesta a fumat fecale de animale dintr-o pipă veche și a refuzat să mănânce fructe proaspete deoarece credea că acestea îl vor îmbolnăvi. Acesta este considerat „cel mai murdar om din lume” și a murit la vârsta de 94 de ani, după cum relatează presa de stat din Iran.

murdar om din lume

Amou Hanji Foto – AFP via Getty Images

Amou Haji a evitat dușul timp de mai bine de jumătate de secol, mai concret 60 de ani, temându-se că acest lucru l-ar îmbolnăvi. Sătenii, sătui de starea acestuia,  l-au dus recent la o baie pentru a se spăla, a susținut un oficial local. Bărbatul a murit la doar câteva luni mai târziu. Agenția de știri iraniană IRNA a confirmat că a murit în satul Dejgah din sudul țării.

Cel mai murdar om din lume a murit la vârsta de 94 de ani

Într-un documentar despre viața lui bizară, Haji a spus că a ales să ducă o viață mizeră atât la propriu cât și la figurat după ce a suferit probleme emoționale în copilărie, ca mai apoi să se izoleze total. Pe lângă aversiunea față de curățenie, se temea și de mâncarea și băutura proaspătă, crezând că și asta îl va face rău.

În schimb, mâncarea lui preferată era porcul-spic putrezit și a optat să bea doar apă dintr-o cutie de ulei căptușită cu rugină. Haji și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în același sat, care se află în provincia sudică Fars, unde localnicii i-au construit o baracă în care să locuiască.

murdar om din lume

Amou Hanji a murit la varsta de 94 de ani Foto – AFP via Getty Images

Au construit locuința după ce l-au văzut dormind într-o gaură din pământ. De asemenea, a preferat să fumeze fecale de animale dintr-o pipă veche decât tutun normal. Viața lui a fost surprinsă într-un scurtmetraj documentar numit „The Strange Life of Amou Haji” din anul 2013.

Dacă afirmațiile lui sunt reale, Haji devine cel mai murdar om din lume. În trecut, un bărbat în vârstă de 67 de ani, indianul Kailash Singh care era mai tânăr cu 21 de ani decât Haji a susținut că nu a mai făcut duș de 39 de ani.