06 mai 2022 | 08:57

32 apartamente distruse într-un incendiu în Năvodari. Peste 70 de pompieri militari au intervenit

ULTIMA ORĂ
32 apartamente distruse într-un incendiu în Năvodari. Peste 70 de pompieri militari au intervenit

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, 5 mai, la un bloc din orașul Năvodari, județul Constanța.

Nu mai puțin de 32 de apartamente din blocul din Năvodari la mansarda căruia s-a produs, joi, un incendiu, au fost lovite atât de foc, dar şi de apa folosită pentru stingerea focului și au daune majore. Zeci de pompieri militari au încercată să stingă flăcările care au cuprins mansarda unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari.

Focul a fost stins după șase ore, iar în decursul zilei de azi se va face o evaluare a pagubelor.

Incendiu de proporții în Năvodari. Mansarda unui bloc a luat foc

Știrea inițială: 16 apartamente au fost afectate de flăcări, fără a se înregistra victime, au transmis autoritățile locale. Focul s-a declanșat la mansarda imobilului. Zeci de pompieri militari din cadrul ISU Dobrogea au intervenit la fața locului.

Opt apartamente au fost distruse complet de flăcări, iar alte opt, în proporţie de 30 – 40%, în urma incendiului care a izbucnit, joi, la mansarda unui bloc din oraşul Năvodari, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea. Echipajele de intervenție sosite la fața locului au luptat aproximativ şapte ore cu flăcările violente. În sprijinul pompierilor au venit şi două echipaje din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Alte 16 apartamente, situate la etajul IV al blocului, au fost afectate de apa provenită în timpul acţiunilor de stingere a focului. Peste 70 de pompieri militari din cadrul ISU Dobrogea au acționat în zonă.

Zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Alarma a fost dată printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112, prin care s-a anunțat că un incendiu a izbucnit la mansarda unui bloc. La locul solicitării au sosit opt autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dintre care două venite în sprijin de la ISU Ialomiţa şi Călăraşi, trei autospeciale pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un SMURD tip B, o autospecială pentru transport victime multiple, o descarcerare, o autocisternă şi două ambulanţe de la SAJ Constanţa.

Forțele militare au acţionat pentru localizarea, limitarea şi stingerea incendiului atât din interior, cât şi din exterior, una din cele patru laturi ale blocului cu patru scări fiind inaccesibilă. Din păcate, flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului, dar şi a materialelor uşor inflamabile utilizate în construcţia mansardei (lemn, OSB, vată minerală). Mai multe bucăţi din părţile laterale ale acoperişului din tablă s-au desprins. Pompierii au reuşit să decoperteze parţial acoperişul, facilitându-se astfel stingerea focului de la exterior, cu ajutorul autoscărilor.

Locatarii au ieșit la timp din apartamente

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. 14 locatari s-au autoevacuat, iar o persoană de 82 ani a fost scoasă afară de forţele de intervenţie. În trei dintre apartamentele cuprinse de flăcări au fost găsite doi câini şi o pisică. Animalele de companie au fost evacuate şi predate proprietarilor.

Mansarda blocului din Năvodari a ars pe o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi. În cele din urmă, incendiul a fost lichidat la ora 17.52, dar două autospeciale au rămas în zonă pentru asigurarea măsurilor PSI. Vineri, 6 mai, reprezentanţi ai ISU Dobrogea şi ai Poliţiei Locale Năvodari vor merge la locul unde s-a produs incendiul, pentru o evaluare detaliată a pagubelor.