Băiatul de 15 ani, care a incendiat un bloc în Constanța, trimis în judecată. Ce alte acuzații i se aduc

Băiatul de 15 ani, care a incendiat un bloc în Constanța, trimis în judecată. Ce alte acuzații i se aduc

Adolescentul de 15 ani, care, în luna decembrie 2021, a incendiat parcarea unui bloc din Constanţa, ulterior arzând tot imobilul, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Minorul este acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Acuzaţia de evadare a fost formulată deoarece băiatul nu a respectat obligaţiile pe care le avea în condiţiile în care împotriva sa fusese luată măsura arestului la domiciliu.

Piromanul din Constanța a fost trimis în judecată

În data de 16 decembrie 2021, în jurul orei 1,00, folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri au provocat pagube uriașe la un bloc din Constanța. Inclusiv 37 de mașini parcate la subsolul şi în proximitatea imobilului de locuinţe au ars. În total, 94 de apartamente au fost afectate, plus scările de bloc, parcarea situată la demisol, precum şi faţadele blocului.

Este acuzat de mai multe fapte grave

Acuzaţia de vătămare corporală din culpă survine faptului că, prin incendiul provocat, inculpatul minor a cauzat „vătămarea corporală a unei persoane care, în urma leziunilor produse de arsuri şi inhalarea aerului fierbinte, a necesitat 25-27 zile de îngrijiri medicale, acesteia fiindu-i, totodată, pusă viaţa în primejdie”.

Tânărul, în vârstă de 15 ani, a fost trimis în judecată şi pentru evadare, după ce, în zilele de 5, 24 şi 25 februarie 2022, „aflându-se în arest la domiciliu, a încălcat obligaţia de a nu părăsi imobilul” situat în orașul de la malul mării, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Plan roșu de intervenție la blocul cuprins de flăcări. Sute de pompieri au acționat

Din apartamentele afectate de incendiul uriaș, proprietarii au mai putut recupera foarte puține lucruri. Mulți dintre ei au rămas pe drumuri chiar înainte de sărbătorile de iarnă. Peste 200 de pompieri din trei judeţe, cu autospeciale, cisterne şi autoscări, medici, jandarmi şi poliţişti au intervenit la fața locului.

Planul roşu a fost activat la ora 02.00, la blocul cuprins de flăcări acționând peste 30 de maşini de pompieri şi ambulanţe. În total, 250 de persoane au fost evacuate, dintre care peste 70 de copii, a transmis, la acea vreme, ISU Dobrogea. Nouă constănțeni au ajuns la spital, unul fiind intubat din cauza arsurilor suferite.

A ars un bloc întreg din joaca a doi copii

Totul a plecat de la joaca a doi copii, de 13 şi 15 ani, surprinşi în parcarea blocului de camerele video. Când au izbucnit flăcările, au luat-o la fugă. Minorii au recunoscut că au folosit substanţe inflamabile pentru a aprinde focul. Adolescentul mai mare a fost trimis în judecată, fiind acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare.

Citește și: