04 mai 2022 | 07:50

Incendiu violent la depozitul de deşeuri din Techirghiol. Au ars o mie de tone de deşeuri

ULTIMA ORĂ
Incendiu violent la depozitul de deşeuri din Techirghiol. Au ars o mie de tone de deşeuri

Un incendiu puternic a izbucnit, marţi, la un depozit de deşeuri din Techirghiol, județul Constanța. Flăcările au fost stinse de pompieri după aproape şapte ore. Au ars o mie de tone de deşeuri, pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi. Autorităţile locale au transmis că fumul gros nu s-a îndreptat spre zonele locuite.

Incendiu puternic în Techirghiol

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa dă asigurări că fumul nu a provocat daune și nu s-a îndreptat în zona locuibilă.

„Au fost degajări masive de fum din cauza incendiului, au ars deşeuri de plastic. Pana de poluare nu s-a îndreptat spre zona rezidenţială, motiv pentru care nu a fost dat nici mesaj Ro-Alert. Am luat legătura cu Agenţia pentru Protecţia Mediului care s-a deplasat în zonă să realizeze monitorizarea”, a precizat Steluţa Popescu.

Zeci de pompieri dobrogeni au fost trimiși, marți după-amiază, la Techirghiol, la un incendiu izbucnit într-un depozit de deșeuri. Norul negru de fum a fost observat și la 20 de kilometri depărtare. Totuși, autoritățile nu au emis mesaj Ro-Alert, întrucât au considerat că degajarea nu era toxică. Imaginile filmate cu o dronă au dezvăluit amploarea flăcărilor. Un fum negru și gros a acaparat o suprafață mare.

Un depozit de deşeuri a luat foc

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, incendiul de la Techirghiol a fost stins în jurul orei 20.00. Au ars o mie de tone de deşeuri din plastic, lemn, carton, pe o suprafață de 1.700 de metri pătraţi. Pompierii urmează să afle de la ce a pornit focul.

„Au fost degajări masive de fum din cauza incendiului, au ars deşeuri de plastic. Pana de poluare nu s-a îndreptat spre zona rezidenţială, motiv pentru care nu a fost dat nici mesaj Ro-Alert. Am luat legătura cu Agenţia pentru Protecţia Mediului care s-a deplasat în zonă să realizeze monitorizarea”, a precizat Steluţa Popescu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa.

Fumul gros a brăzdat cerul

Nori negri de fum s-au ridicat deasupra depozitului de deșeuri care ardea. Mai multe echipaje de intervenție au ajuns la clădirea plină cu materiale inflamabile. Localnicii au declarat că nu au mai văzut niciodată așa ceva. Potrivit acestora, a fost o fumăraie de nu se putea vedea nimic!

Este foarte mare riscul, mai ales că este și un punct de benzinărie, mai este un punct de gaz. Chiar am făcut armata la pompieri, dar așa ceva…Văd că pompierii nu mai au apă”, au relatat martorii, pentru Știrile PROTV.

Specialiștii de la Arme și Explozibili au fost la fața locului

În zonă au ajuns și specialiștii de la Arme și Explozibili din cadrul IPJ Constanța. Cauza incendiului nu a fost deocamdată stabilită, însă, proprietarii centrului de colectare a deșeurilor reciclabile vor fi audiați. Au acționat patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă și un echipaj SMURD B. În jur de 20 de pompieri au participat la acţiunea de stingere a focului, dar intervenţia a fost una dificilă din cauza rafalelor de vânt.