08 oct. 2021 | 14:15

YouTube nu tolerează dezinformarea. Ce videoclipuri a blocat

ACTUALITATE
YouTube nu tolerează dezinformarea. Ce videoclipuri a blocat

Platforma de videoclipuri YouTube a adoptat o nouă politică de restricționare a anunțurilor și a generării de bani. În acest sens, a blocat o serie de clipuri care contraveneau cu noile reglementări.

Astfel, YouTube blochează reclamele la videoclipurile care neagă schimbările climatice. Agenții de publicitate nu doresc ca produsele lor să fie legate de videoclipuri anti-științifice. De aceea, platforma nu mai are toleranță pentru videoclipurile care nu au la bază cercetări științifice privitoare la schimbarea climatică. Astfel că, serviciul Google a adoptat o nouă politică de restricționare a acestora.

De când urmează să se aplice noile reglementări?

Orice videoclip care contravine cu ”consensul științific bine stabilit” din jurul schimbărilor climatice va fi blocat. În această nouă reglementare intră și videoclipurile care susțin că schimbările climatice sunt o farsă sau resping legătura umană cu încălzirea globală. YouTube va începe să aplice noua politică, începând cu luna noiembrie a acestui an.

Compania a subliniat că nu va permite reclame pentru videoclipuri care discută acele afirmații false. De asemenea, sunt admise și alte subiecte legate de climă, cum ar fi gradul exact al impactului uman sau dezbaterile privind politica climatică. Aceste reglementări se bazează pe expertiza ONU, privind schimbările climatice.

Compania își motivează foarte clar noua modificare. Ei spun că agenții de publicitate pur și simplu nu doresc ca reclamele lor să fie legate de materialul de refuzare a schimbărilor climatice. De asemenea, nici creatorii de conținut nu vor acele anunțuri pe paginile lor. Platforma este foarte îngrijorată că ar putea pierde mulți bani. din această cauză. Astfel că, va renunța la generarea de bani din videoclipuri mincinoase. 

Spre deosebire de subiectul cu vaccinarea împotriva COVID-19, acesta nu prezintă riscul de a dăuna, pe termen scurt. YouTube poate păstra conținutul vizibil de dragul dezbaterii și exprimării, fără a-și face griji că acest lucru va duce la îmbolnăvire.