R. Kelly blocat pe canalele de YouTube. Cum a reușit artistul să fie în situația asta

R. Kelly blocat pe canalele de YouTube. Cum a reușit artistul să fie în situația asta

YouTube a eliminat două canale ale cântărețului R.Kelly. Artistul a fost găsit vinovat de un juriu federal, pentru infracțiuni grave.

Canalele oficiale de pe YouTube, RKellyTV și RKellyVevo nu mai există. Acesta nu va mai avea voie să dețină nici un canal, pe platforma de muzică. ”Putem confirma că am suspendat două canale legate de R. Kelly în conformitate cu liniile directoare privind responsabilitatea creatorilor”, a declarat YouTube, într-un comunicat.

Conform regulamentului platformei, dacă proprietarul unui cont este condamnat sau se declară vinovat de o infracțiune gravă, YouTube are libertatea de a șterge canalul, mai ales în cazul în care infracțiunea este legată de acesta. În acest caz, procurorii au decis că R.Kelly a folosit faima și puterea, pe care a acumulat-o în industria muzicală, pentru a exploata femeile și fetele minore. Platforma muzicală se distanțează, în acest fel, de artist și de faptele sale.

De ce este acuzat artistul?

R. Kelly a fost condamnat în septembrie de un juriu federal pentru trafic sexual. Procurorii l-au acuzat pe acesta că și-a folosit celebritatea, timp de un sfert de secol, pentru a crea un sistem de exploatare sexuală a femeilor, inclusiv minore. Două femei de culoare au creat o campanie, numită MuteRkelly, prin care au urmărit eliminarea acestuia din spațiul muzical online.

Cântărețul a fost acuzat cu mult timp în urmă, de aceste fapte. Dar, a fost dat în judecată abia după ce victimele au dat interviuri televizate despre abuzurile suferite din cauza lui. În 2002, R.Kelly a fost arestat după ce s-au găsit filmări care conțineau abuzuri sexuale asupra unui copil. Acesta a fost găsit nevinovat, deoarece, s-a dovedit că copilul, în cauză, nu era minor.

Sentința definitivă va fi dată în 4 mai 2022. În urma ei, artistul riscă cel puțin 10 ani sau chiar închisoare pe viață. Cântărețul american Robert Sylvester Kelly este una dintre cele mai proeminente personalități din showbiz judecate pentru învinuiri de abuzuri sexuale. Chiar dacă YouTube a eliminat conturile artistului, catalogul muzical va fi disponibil pe serviciul de streaming audio al platformei. De asemenea, videoclipurile încărcate de alți utilizatori ai platformei YouTube vor fi în continuare disponibile.

Etichete: