31 aug. 2021 | 15:15

Vrei să mergi la Untold, poți să participi doar cu certificat digital european Covid-19

ACTUALITATE
Vrei să mergi la Untold, poți să participi doar cu certificat digital european Covid-19

Cel mai mare festival de muzică din România, Untold se va desfășura la Cluj Napoca, după un an de pauză. Organizatorii asigură participanții care sunt așteptați în număr mare, că acesta se va desfășura în deplină siguranță.

Untold va fi primul eveniment la care accesul se face cu certificatul digital european COVID-19. Organizatorii au anunțat luni acest lucru. De asemenea, va fi permis accesul și pe bază de testare rapidă sau antigen. Deci, dacă dorești să participi la festival trebuie să prezinți una dintre variantele propuse de organizator.

Cum se va desfășura accesul pe Cluj Arena?

Participanții trebuie să prezinte actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19. Acesta trebuie să conțină una dintre următoarele variante:

  1. Dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România
  2. Dovada că te afli în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2
  3. Dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Cei care se testează  în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizați ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brățara care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ.

”Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului. Centrele și clinicile furnizorilor medicali autorizați vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com”, se arată în comunicat.

Copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ sau dovada trecerii prin boală, precum și certificatul de naștere. Cei care au între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test și certificatul de naștere.

Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 – 12 septembrie, și se prezintă drept cel mai mare festival din acest an din Europa. La ediția din acest an sunt aşteptați David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar, Tyga, Sam Feldt.