Xiaomi nu va avea soarta Huawei: deznodământul neașteptat din partea autorităților americane

Xiaomi nu va avea soarta Huawei: deznodământul neașteptat din partea autorităților americane

Autoritățile americane au început pe parcursul mandatului de președinte al lui Donald Trump să aibă o problemă cu mai multe companii din China. În acest context, Xiaomi risca să aibă destinul trist al Huawei.

În luna ianuarie a acestui an, autoritățile din SUA au decis să includă numele companiei Xiaomi pe o listă de firme care par să aibă legătură cu armata chineză sau sunt finanțate de aceasta. Imediat după, avocații gigantului chinez au contestat decizia într-un tribunal american și au câștigat.

Este important de reținut că nu existau îndoieli în spațiul public în legătură cu independența Xiaomi în fața guvernului de la Beijing, dar nici în cazul Huawei nu au fost dovezi, iar firma a fost pur și simplu îngropată la nivel global.

Decizia pro-Xiaomi a fost luată de judecătorul Rudolph Contreras în urmă cu câteva zile, acesta negăsind niciun argument pentru includerea Xiaomi pe ”lista neagră” în luna ianuarie de către administrația Trump.

Dacă ar fi rămas în vigoare decizia inițială, viitorul financiar al chinezilor de la Xiaomi ar fi fost periclitat pe termen lung. Practic, ar fi fost interzise orice legături cu investitori americani, iar deținerea de acțiuni Xiaomi de către orice companie sau persoană fizică din SUA ar fi fost considerată ilegală. Orice finanțator american sau partener al chinezilor ar fi fost obligat să-și vândă acțiunile până pe 11 noiembrie.

În final, nu trebuie neglijat faptul decizia judecătorului nu este permanentă, iar lupta Xiaomi continuă. Temporar, însă, viitorul chinezilor este un pic mai relaxat. Contreras a clasificat decizia lui Trump a de a bloca investițiile în gigantul asiatic ca fiind ”arbitrară și capricioasă”. În opinia sa, în viitor, Xiaomi va câștiga o victorie definitivă pe acest subiect, iar numele companiei va fi eliminat de pe lista problematică.

Nu putem decât să sperăm că acest lucru se va întâmpla mai devreme decât mai târziu, având în vedere că producătorul de smartphone-uri tocmai a depășit Apple în 2020, ajungând al treilea cel mai popular creator de mobile, după Samsung și Huawei, la nivel global.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: