15 ian. 2021 | 08:00

VIDEO Cel mai bun telefon, transformat într-un dragon, piesă cu piesă: ce a pățit Xiaomi Mi 11

ACTUALITATE
VIDEO Cel mai bun telefon, transformat într-un dragon, piesă cu piesă: ce a pățit Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 este cel mai rapid smartphone al momentului și singurul dotat cu noul Snapdragon 888 de la Qualcomm. Asta nu înseamnă însă că nu poate fi demontat ca un puzzle.

Într-unul dintre cele mai spectaculoase clipuri de marketing din ultimii ani, cei de la Xiaomi s-au gândit să-și dezasambleze gadgetul de top și să-l reasambleze într-o cu totul altă formă, cu complet altă utilitate. Rezultatul final este o sculptură mecanică pe care ai putea-o confunda cu ușurință cu un dragon. Nu pare chiar din Game of Thrones, dar este remarcabil. Cu siguranță nu pare dintr-un telefon, iar acesta era scopul.

Xiaomi Mi 11 a fost lansat în ultimele zile din 2020 și a făcut valuri la nivel global ca fiind primul gadget dotat cu un SoC Qualcomm Snapdragon 888. Acesta este cel mai rapid procesor al momentului și motivul pentru care Mi 11 este în vârful clasamentului AnTuTu ca fiind cel mai performant terminal.

Pentru materializare proiectului ambițios din clipul de mai sus s-au folosit două telefoane Mi 11 dezasamblate complet cu carcasa a patru telefoane Mi 11 cu imitație de piele pe spate. Acestea din urmă au fost folosite pentru crea aripile impresionante și baza în care este ancorat.

În final, nu au fost necesare ”decât” 30 de zile pentru acest proiect ambițios. Tocmai din acest motiv, nu a ajuns online mai devreme, mai aproape de lansarea efectivă a dispozitivului. Senzorul de 108 megapixeli formează pieptul dragonului, ca o referință la cel mai atractiv punct din noul gadget. Ca un detaliu drăguț, baza aceea impresionantă ascunde la interior și un încărcător wireless de viteză mare, ca să nu fie doar un accesoriu vizual.

În mod previzibil, acel dragon nu este și nu va fi vreodată de vânzare, deși nu cred că și l-ar dori foarte mulți în casă. În schimb, telefonul efectiv are un preț de pornire de 500 de euro și ar trebui să-l găsești deja în mai multe colțuri ale mapamondului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele