Poate cel mai frumos laptop din ultimul an vine China și are un ecran OLED de top

Poate cel mai frumos laptop din ultimul an vine China și are un ecran OLED de top

Laptopurile s-au vândut precum pâinea caldă în ultimul an, iar producătorii au încercat să facă față cererii și să lanseze modele din ce în ce mai interesante. O astfel de creație impresionantă tocmai a fost dezvăluită de Xiaomi.

În ultimele zile, chinezii de la Xiaomi au dezvăluit mai multe produse interesante, pe lângă noua serie de smartphone-uri de top. Pe partea de notebook-uri, a anunțat cea mai recentă generație de Xiaomi Mi Laptop Pro, un gadget disponibil în două diagonale, de 14 și 15 inci.

Modelul cu diagonala de 15 inci este construit în jurul unui ecran E4 OLED, același tip pe care producătorul îl utilizează în smartphone-urile sale de top. Este foarte luminos la 600 de niți și ar trebui să se comporte impecabil în lumină naturală. Are o rezoluție nativă 3,5K, un raport de aspect 16:10 și densitate de pixeli de 261 ppi. Cu 10 biți de culoare, ecranul este calibrat din fabrică și promite 100% din spectrul DCI-P3. Nu în ultimul rând, este protejat cu Gorilla Glass.

La interior, noul Mi Laptop Pro 15 utilizează procesoare Intel Core i5 sau Core i7 de generația a 11-a și chipseturi grafice GeForce MX450 cu 2GB VRAM. Este certificat Intel Evo. Gadgetul vine cu un acumulator de 66WHr și suportă încărcare rapidă cu 100W. Pe partea de conectivitate, are Thunderbolt 4 și două porturi USB-C. Printr-un adaptor inclus în pachet, mai câștigi un HDMI și un USB-A.

La doar 15,9 milimetri grosime și o construcție din aluminiu ”6-series aircraft grade” are un preț de 845 de euro pentru versiune cu i5, 16GB RAM și 512GB SSD. Livrările încep pe 2 aprilie.

Un pic mai subțire și mai ușor este modelul de 14 inci, deși carcasa per ansamblu este foarte similară cu a fratelui mai mare. Acesta utilizează un panou LCD cu 120Hz, o rezoluție nativă 2.5K și un raport de aspect de 16:10. În rest configurația hardware este foarte similară, iar prețul este un pic mai mic, 805 euro pentru 16GB RAM și 512GB memorie internă, pe lângă un Core i5.

xiaomi oled laptop

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: