William Shatner a devenit, oficial, cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiu: cum a decurs zborul Blue Origin

William Shatner a devenit, oficial, cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiu: cum a decurs zborul Blue Origin

Este oficial: după mult entuziasm și o ușoară întârziere, William Shatner a devenit cea mai în vârstă persoană care a zburat vreodată în spațiu, cu ajutorul Blue Origin.

Vedeta din îndrăgita franciză Star Trek, în vârstă de 90 de ani, a fost unul dintre cei patru membri ai echipajului de la bordul misiunii NS-18 a Blue Origin, când a zburat la o altitudine de peste o sută de kilometri.

El i-a bătut recordul lui Wally Funk, pionierul aviației în vârstă de 82 de ani, care a stabilit recordul de vârstă anterior cu doar câteva luni mai devreme.

Noul zbor Shepard l-a inclus și pe vicepreședintele Blue Origin, Audrey Powers, co-fondatorul Planet Labs, Dr. Chris Boshuizen, și co-creatorul Medidata, Glen de Vries. Aceasta este a doua dintre cele trei misiuni cu echipaj pe care Blue Origin le-a planificat pentru 2021.

Acesta este un moment important pentru zborurile spațiale, ca să nu mai vorbim de momentul unic pe care îl așteptau toți fanii genului SF. Acest zbor istoric arată că vârsta nu este o restricție prea mare pentru călătoriile scurte în spațiu și că a îndeplinit visurile oricui ar fi vrut să-l vadă pe căpitanul Kirk vizitând ultima frontieră în viața reală – chiar dacă nu conducea o navă stelară.

De asemenea, pentru o sumă potrivită, ți-ai putea îndeplini chiar și tu visul de a călători în spațiu.

Blue Origin, în mijlocul unui scandal de proporții: de ce este acuzat CEO-ul Jeff Bezos

Blue Origin, compania aerospațială a lui Jeff Bezos, este în centrul unui scandal de sexism. Iată de ce e acuzat fondatorul Amazon.

Actuali și foști angajați ai companiei aerospațiale au acuzat firma că își desfășoară activitatea într-un mediu ce „abundă de sexism” și preferă „viteza amețitoare” în locul siguranței, potrivit Profit.ro.

Totul a pornit de la o scrisoare deschisă scrisă de Alexandra Abrams, fostă șefă de comunicare cu angajații la Blue Origin, și 20 de actuali și foști angajați. Scrisoarea arată că în companie există o cultură care „reflectă ce este mai rău în lumea în care trăim acum” și că trebuie să se schimbe, potrivit aceleiași surse.