Volvo investește în mașini electrice: parteneriatul care îi rezolvă o problemă majoră

Volvo investește în mașini electrice: parteneriatul care îi rezolvă o problemă majoră

Parteneriatul include un centru de cercetare și dezvoltare care va începe operațiunile în 2022.

Volvo Cars și Northvolt au încheiat un acord de 30 de miliarde de coroane sau 3,3 miliarde de dolari despre care producătorul auto a declarat că îi asigură aprovizionarea cu celule de baterie durabile și de ultimă generație pentru mașinile sale complet electrice.

Asocierea include un centru de cercetare și dezvoltare, care va începe operațiunile în 2022, în Göteborg, Suedia, făcând din Volvo una dintre puținele mărci de automobile care a făcut ca dezvoltarea și producția celulelor bateriei să facă parte din capacitățile sale de inginerie end-to-end, a declarat producătorul auto.

Centrului de cercetare și dezvoltare a bateriilor i se va alătura o nouă unitate de producție de celule care va produce motoare pentru Volvo și filiala sa, Polestar.

Cele două companii suedeze se află în faza finală de selectare a unei locații în Europa pentru fabrica, care va avea o capacitate anuală de până la 50 de gigawați oră și capacitatea de a furniza baterii la jumătate de milion de mașini pe an până în 2026.

Locația exactă a uzinei este de așteptat să fie confirmată la începutul anului 2022, construcția urmând să înceapă în 2023.

Totul pentru un viitor electric

Volvo investește masiv pentru a deveni un brand exclusiv electric până în 2030. O parte a acestui impuls a fost intrarea companiei în vârstă de 94 de ani pe Nasdaq Stockholm în octombrie, o mișcare care a generat 20 de miliarde de coroane sau 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta la finanțarea trecerii de la motoarele cu ardere internă.

„Suntem cel mai mare jucător pe locul 5 sau pe locul 6 în ceea ce privește segmentul actual de automobile premium la nivel mondial. Ne dorim să fim unul dintre primii doi sau trei în viitorul sector premium care va fi electric”, a declarat, Bjorn Annwall, Chief Financial Officer Volvo.

Volvo își propune să aibă vânzări de 1,2 milioane de mașini până în 2025 și dorește ca jumătate dintre ele să fie modele complet electrice.

„Parteneriatul nostru cu Northvolt asigură furnizarea de baterii de înaltă calitate, produse în mod durabil, pentru următoarea generație de Volvo pur electrice”, a spus CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson, în declarație. „Va consolida competențele noastre de bază și poziția noastră în transformarea într-o companie de mașini complet electrice.”

CEO-ul Northvolt, Peter Carlsson, a declarat că partenerii vor construi „o sursă de celule de baterie care sunt fabricate în Europa cu o amprentă de carbon foarte scăzută și care sunt optimizate prin integrarea vehiculelor pentru a obține cele mai bune performanțe de la viitoarea generație de vehicule electrice”.

Citește și: