Camionul electric de la Volvo, în Cartea Recordurilor: cu ce a luat fața concurenței

Camionul electric de la Volvo, în Cartea Recordurilor: cu ce a luat fața concurenței

Noul camion electric rezultat din parteneriatul Futuricum-DPD Elveția-Volvo ne arată de ce motorizarea 100% electrică reprezintă viitorul.

Firma elvețiană Futuricum a modificat un camion Volvo care a reușit să parcurgă 1100 de kilometri fiind încărcat o singură dată. Aceștia împreună cu Volvo și DPD Elveția au decis să investească în mobilitatea electrică.

„Autocamionul poate stăpâni cei 300 de kilometri pe care îi are de parcurs în fiecare zi fără probleme. Suntem mândri că am reușit acum să ne documentăm oficial nivelul de performanță”, a spus Marc Frank, director de strategie și inovație la DPD Elveția.

Specificațiile tehnice

Prototipul folosit pentru stabilirea recordului a fost utilizat regulat pe drumurile elvețiene de la începutul anului 2021, recordul a fost stabilit, însă, pe un circuit de mare viteză lung de 27 de kilometri operat de Continental lângă Hanovra, Germania. Camionul a pornit cu bateriile încărcate complet și a oprit 392 de ture mai târziu. Doi șoferi și-au împărțit programul în schimburi de patru ore și jumătate. Atingerea pragului de 1100 de kilometri a durat aproximativ 23 de ore, astfel încât camionul a călătorit cu o viteză medie de 50 km/oră. Futuricum consideră această viteză medie realistă pentru utilizarea camionului, care nu este conceput pentru curse lungi.

Adrian Melliger, CEO Designwerk Products, compania din spatele mărcii Futuricum, a declarat că acest camion electric are o capacitate a bateriei de 680 kilowați/oră. Practic, este cea mai mare baterie de camion din Europa, de peste șase ori mai mare decât bateria unui Porsche Taycan. Camionul are o greutate de 19 tone și dispune de o putere de peste 680 CP.

Conducerea cu viteză constantă pe un circuit închis într-un mediu controlat este foarte diferită de livrarea coletelor în condiții reale, ceea ce camionul Futuricum va face în mod normal. Astfel, modelul are o autonomie de conducere de aproximativ 300 de kilometri, potrivit producătorului. Mai mult, viteza camionului este limitată electronic la aproximativ 90 km/oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: