Volvo îți face viața mai ușoară: cum sporește autonomia mașinilor electrice

Volvo îți face viața mai ușoară: cum sporește autonomia mașinilor electrice

Volvo și Polestar tocmai au lansat o nouă aplicație pentru vehiculele electrice, care promite să ajute la optimizarea autonomiei. Se numește „Range Assistant” și vine ca o actualizare over-the-air pentru Volvo XC40 Recharge și Polestar 2.

Este exclusiv pentru vehiculele electrice și produsele Volvo/Polestar care rulează sistemul de infotainment Android Automotive. Mai mult, modelul C40 Recharge îl va avea încorporat din fabrică.

Volvo spune că aplicația are o funcționalitate de optimizare a distanței care ajustează automat controlul climatizării pentru a îmbunătăți autonomia. De asemenea, îi va ajuta pe șoferi cu stiluri de conducere și recomandări de viteză pentru a crește autonomia în călătoriile mai lungi.

Aplicația vine, de asemenea, cu forme pasive de îmbunătățire a gamei. Volvo susține că va ajuta la gestionarea mai bună a performanței bateriei și a regenerării. În plus, are un „cronometru mai inteligent pentru precondiționarea bateriilor”. De exemplu, atunci când introduci o destinație de încărcare în Google Maps, mașina va precondiționa automat bateriile pentru a fi gata pentru viteza maximă de încărcare până la sosirea ta.

Software cu adevărat inteligent

Volvo nu dă un număr sau un procent în creșterea autonomiei pe care șoferii o pot experimenta cu această nouă aplicație, dar susține că autonomia va crește din cauza acesteia.

În plus față de noua aplicație, Volvo spune că această ultimă actualizare OTA include „îmbunătățiri suplimentare ale sistemelor de siguranță, informații noi despre impactul climatului rece asupra gamei de baterii și diverse remedieri de erori”.

Aplicația este programată să fie lansată pe vehiculele aplicabile până la sfârșitul lunii. Funcționalitatea sa va fi inclusă în pachetul Volvo Care gratuit de patru ani pe care îl primesc automat toate vehiculele electrice Volvo. Desigur, după acei patru ani, vei fi la curent cu costul conexiunii de date și cu taxa de pachet. De reținut, Range Assistant pare să fie legat de acest pachet, dar se pare că  nu va fi nevoie să plătești o taxă separată.

Citește și: