Volkswagen, în centrul unui nou proces: Acer a dat în judecată gigantul bavarez

Volkswagen, în centrul unui nou proces: Acer a dat în judecată gigantul bavarez

În ultimul deceniu, reputația Volkswagen a fost pătată de numeroase procese cu consecințe la scară largă. Cel mai recent dintre ele a fost intentat de Acer și are legătură cu tehnologii folosite de bavarezi, aparent, fără să plătească pentru ele.

În mod previzibil, Volkswagen neagă toate acuzațiile, iar procesul este abia la început, dar există potențialul ca imaginea producătorului auto să aibă de suferit, din nou. Comunicatul constructorului a ajuns online la scurt timp după ce publicația germană WirtschaftsWoche a publicat particularitățile procesului intentat de Acer. Totul a plecat de la niște brevete.

Acer versus Volkswagen

Conform oficialilor Acer, Volkswagen a încălcat mai multe brevete aparținând producătorului taiwanez de sisteme computaționale. Conform datelor obținute de jurnaliștii WirtschaftsWoche, Acer a intentat o acțiune în instanța din statul american Virginia, în care susține că Volkswagen a plătit doar pentru licențe 2G și 3G, dar a instalat pe mașinile sale în ultimii doi ani, în mare parte, cipuri pentru comunicații mobile cu tehnologie 4G.

„Vom examina procesul împreună cu furnizorii noștri și vom decide apoi cum să procedăm”, a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen pentru Reuters. ”La prima vedere avem indicii că acuzațiile și acuzațiile formulate în acesta sunt nefondate și ne vom apăra poziția”, au adăugat reprezentanții producătorului auto, fără a oferi prea multe detalii suplimentare pe marginea subiectului.

În ceea ce privește practicile Acer legate de brevete, merită avut în vedere un detaliu important. Deși există foarte multe companii a căror unică activitate este inițierea de procese pe baza unui portofoliu de brevete, taiwanezii nu fac asta de obicei. În istoria companiei, de doar trei ori s-a mai întâmplat în trecut ca Acer să inițieze un proces în SUA ca deținător de brevete. Faptul că a decis să atace acum Volkswagen, o companie cu o putere financiară incomensurabilă, este dovada faptului că taiwanezii sunt optimiștii că au toate dovezile pentru a ieși, la final, câștigători.

Citește și: