VIDEO Rolls Royce trece pe mașini electrice și a dezvăluit primul bolid de lux: când renunță complet la benzină

VIDEO Rolls Royce trece pe mașini electrice și a dezvăluit primul bolid de lux: când renunță complet la benzină

Îți dai seama că mașinile electrice nu mai pleacă nicăieri în momentul în care branduri de lux precum Rolls Royce dezvăluie modele care îți taie respirație cu propulsie electrică. Exact asta s-a întâmplat ieri.

În 2023, va ajunge pe șosele primul Rolls Royce electric, se arată într-un comunicat al companiei. Numele bolidului impozant și extraordinar de scump va fi Spectre. Cu această ocazie am aflat și că, din 2030, brandul de lux se va ocupa exclusiv cu producția de mașini electrice. Mașina electrică, momentan, a fost prezentată într-o manieră puternic camuflată, dar se pare că are în comun mai multe trăsături de design cu Wraith, care există există deja pe piață și îl poți vedea în imaginea de mai jos.

rolls royce wraith

Rolls Royce Spectre, primul electric

Rolls Royce, partea a BMW Group, a confirmat că va lansa în 2023 primul său autoturism electric. CEO-ul Rolls Royce, Torsten Muller Otvos, a prezentat viitorul model ca pe o nouă moștenire a mărcii, pentru viitor, un model care dă startul unei noi epoci în care intră celebrul brand. Ca „un anunț istoric” a fost descris momentul în care Spectre a fost prezentat în premieră, într-un moment în care mașina începe testele sale pe șosele, cu caroseria camuflată.

„Astăzi este cel mai semnificativă zi din istoria Rolls Royce din 4 mai 1904. La acel moment, părinții fondatori, Charles Rolls și Sir Henry Royce, s-au întâlnit pentru prima dată și au decis că vor crea «cel mai bun automobil din lume»”, a declarat Muller Otvos, șeful subsidiarei de lux a BMW. „117 ani mai târziu, sunt mândru să anunț că Rolls Royce începe programul de testare pentru un produs extraordinar care va eleva revoluția globală electrică și va crea primul – și cel mai rafinat – produs superluxos de acest tip”.

Înainte să ajungă pe piață, prototipurile de Spectre vor parcurge aproximativ 2,5 milioane de kilometri, test menit să simuleze circa 400 de ani de folosire a unei mașini, în cele mai dificile condiții meteo și de drum.

„Acest nume [Spectre] se potrivește perfect lumii eterice și altor lumi în care produsele noastre există”, a mai spus Torsten Muller Otvos, cu referire la Phantom, Ghost și Wraith. Pentru context, ]n urmă cu 10 ani, Rolls Royce a prezentat primul său bolid electric, o versiune de Phantom, dar acela nu s-a mai transformat într-un model de serie.