VIDEO Noul tău film preferat pornește de la o conversație: cât de ciudată este premisa

VIDEO Noul tău film preferat pornește de la o conversație: cât de ciudată este premisa

Dacă ai trăit vreodată cu impresia că producătorii de la Hollywood au rămas în pană de idei, această realitate îți va fi confirmată de creații precum Zola, un film inspirat de o discuție pe Twitter.

De-a lungul anilor, am văzut mai multe producții inspirate de rețele sociale. Este suficient să te uiți la The Social Network pentru a-ți da seama cât de mare este potențialul din spatele celor mai vicioase platforme online. Până și Brexit cu Benedict Cumberbatch este, într-o proporție copleșitoare, despre Facebook.

Zola nu este însă de general, ci pleacă de la un singur flux de postări pe Twitter, un thread. Nu mai puțin de 148 de postări au fost agregate în spatele etichetei #TheStory, iar dacă vrei să le parcurgi pe toate și să nu mai aștepți filmul, poți face click aici.

Postările au fost scrise de Aziah ”Zola” Wells King și nu a durat mult până când s-au viralizat. În practică, descriu povestea aparent adevărată a două femei care au avut parte de o călătorie de coșmar prin Florida.

Ecranizarea acelui set de postări în format text a ajuns anul trecut la festivalul de film de la Sundance, iar regizoarea Janicza Bravo s-a bucurat de multe laude. Filmul a fost lăudat și prin prisma faptului că, deși povestea este una destul de dramatică, se pătrează sarcasmul, aciditatea postărilor de pe Twitter.

În condiții ideale, conform datelor furnizate de studiourile A24, Zola ar trebui să ajungă în cinematografe pe parcursul acestei veri. Acest detaliu va depinde însă de progresul pandemiei în diferite colțuri ale mapamondului.

Dacă ai citit ”povestea”, trailerul face o treabă destul de bună în a te pregăti pentru spiritul filmului. Distribuția este formată din Taylour Paige în rolul A`Ziah King și Riley Keough ca Stefani. Nicholas Braun pe care s-ar putea să-l recunoști din Succesion joacă rolul prietenului lui Stefanie.