Aroganțele lui Elon Musk, sancționate: de ce trebuie să șteargă imediat o postare de pe Twitter 

Aroganțele lui Elon Musk, sancționate: de ce trebuie să șteargă imediat o postare de pe Twitter 

Elon Musk a fost penalizat de sindicatele din SUA din cauza concedierii unui angajat și pentru o postare de pe Twitter legată de acest subiect.

The National Labor Relations Board, o agenție federală independentă din SUA care se ocupă cu protecția muncii, a decis să-l sancționeze pe șeful Tesla, Elon Musk și să-i ceară acestuia, între altele, să-și șteargă o postare de pe Twitter.

Mai mult, compania trebuie să accepte să reangajeze un angajat dat afară în 2017. Compania lui Musk a fost găsită vinovată pentru nerespectarea legilor de pe piața muncii și de acțiuni împotriva eforturile sindicale de a apăra drepturile muncitorilor.

De unde a pornit conflictul dintre Musk și sindicate

Odată cu noua legislație din piața muncii din Statele Unite, un fost angajat al Tesla și-a găsit dreptatea în justiție cu ajutorul organizației sindicale. Richard Ortiz a fost dat afară în 2017, atunci când, susține compania, ar fi mințit într-o postare pe Facebook referitoare la activitatea sindicatului din care făcea parte.

Se pare, însă, că omul a fost neîndreptățit, iar sindicatul i-a sărit în ajutor. Tot la acea vreme, Musk era extrem de virulent la adresa sindicatelor care ar fi denunțat anumite nereguli și practici care încalcă legea din interiorul companiei.

Acum, justiția a decis ca Ortiz să fie reangajat imediat la Tesla în termen de maximum 14 zile, iar șeful companiei a fost obligat să șteargă postarea de pe Twitter în care critica activitatea sindicatelor. Măsura a fost posibilă grație unei noi legi care vine în sprijinul muncitorilor care fac parte dintr-un sindicat și denunță posibile încălcări ale drepturilor.

Odată cu această decizie, Tesla trebuie să renunțe și la acțiunile îndreptate împotriva unui alt angajat, care ar fi susținut demersul lui Ortiz. De asemenea, trebuie să-și relaxeze regulamentele interne cu privire la ce pot face și ce nu pot face angajații. Una dintre intrerdicții era de a vorbi cu presa, dar noua lege stipulează clar că salariații au acest drept atunci când vine vorba de condițiile de muncă.