21 feb. 2021 | 10:53

VIDEO Fortnite va găzdui un festival de animație, dacă tot nu ieși din casă

ACTUALITATE
VIDEO Fortnite va găzdui un festival de animație, dacă tot nu ieși din casă

mConținutul video în interiorul jocului Fortnite începe să joace un un rol din ce în ce mai important, iar apogeul acelui trend se va resimți în acest weekend, odată cu un festival de scurtmetraje animate.

Amatorii de Fortnite petrec o cantitate fabuloasă de timp în interiorul universului virtual. S-au legat prietenii acolo. Dincolo de idee unui shooter tradițional, foarte mulți intră în jocul online pentru a se relaxa, a socializa cu alți oameni, cum făceau de odinioară în Second Life. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că dezvoltatorii încearcă să ofere și surse suplimentare de divertisment.

Ideea de filme în Fortnite este departe de a fi nouă. În urmă cu câteva luni, la mijlocul pandemiei, ai putut vedea unul dintre filmele lui Christopher Nolan (Tenet, Batman Begins) pe un ecran de dimensiuni fabuloase în interiorul jocului.

În acest weekend, însă, nu vorbim doar de un singur film redat pe un panou virtual in-game. În schimb, se încearcă prezentarea unui întreg festival. Rămâne să vedem dacă vor și reuși să materializeze inițiativa fără niciun fel de probleme sau întreruperi, dar premisa este una foarte interesantă. Cum majoritatea festivalurilor de film din ultimul an s-au mutat online, într-o formă sau alta, Fortnite nu face decât să ducă acea premisă la un cu totul alt nivel.

Partea interesantă este că Short Nite collection va include, printre altele, mai mulți nominalizați la premiile Oscar, iar în funcție de zona în care te afli pe mapamond, te vei putea bucura de scurtmetraje cu subtitrări într-o varietate foarte mare de limbi străine.

Pentru că vorbim de scurtmetraje, iar unele dintre ele sunt foarte scurte, creatorii Fortnite au ales să adune clipurile într-un colaj de 30 de minute și să-l redea în buclă 20 și 21 februarie pe cel mai mare ecran din job – Party Royale`s Big Screen.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele