VIDEO Cum aduci un iPod de 17 ani în actualitate: are wireless și merge pe Spotify

VIDEO Cum aduci un iPod de 17 ani în actualitate: are wireless și merge pe Spotify

În urmă cu câteva zile, un player iPod Classic a făcut înconjurul lumii. Lansat original în 2004, iPod-ul de generația a patra ”a învățat” să redea conținut de pe Spotify.

Intitulat sPot, dispozitivul din imaginile alăturate a suferit schimbări majore pe partea de hardware pentru a putea fi adus în actualitate. În contextul în care persoana din spatele acestui proiect a publicat toate schemele și componentele folosite, dacă iPod-ul are un loc special în sufletul tău, te poți și tu înhăma la aceeași inițiativă. Nici măcar nu costă foarte mult.

Guy Dupont este un YouTuber și nu este prima oară când unul dintre proiectele sale a devenit viral. În contextul în care vorbim de un clip foarte tehnic, este impresionant că în doar câteva zile a întregistrat aproximativ 150.000 de vizualizări. De această dată, însă, a dedicat foarte mult timp unui scop mai puțin obișnuit. Este vorba de aducerea unui iPod Classic de generația a patra în secolul 21, cu conectivitatea Wi-Fi, Bluetooth, un ecran color și, desigur, acces la Spotify

ipod-spotify-1280x720

Pentru materializarea scopului nobil, a fost necesară reinventarea completă a interiorului gadgetului, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Hardware-ul creat de Apple a fost atât de demodat pentru ceea ce-și dorea să facă pasionatul de modding încât până și mufa de încărcare a fost înlocuită cu un microUSB, iar mufa de căști a fost eliminată complet.

Creierul întregii afaceri a devenit un Raspberry Pi Zero W în valoare de 10 dolari. Întreaga afacere l-a dus pe la 100 de dolari, iar cea mai scumpă componentă și dificil de procurat a fost ecranul color de 40 de dolari. Din păcate, nimeni nu mai produce ecrane atât de mici. În final, pentru ca roata clasică de la iPod să funcționeze în secolul 21, cu un complet alt hardware, Dupont s-a bazat pe un tutorial de acum un deceniu disponibil pe Hackaday. A ajutat și un pic de software creat de la zero.