Proiectul pentru un iPod secret despre care nici Steve Jobs nu știa

Proiectul pentru un iPod secret despre care nici Steve Jobs nu știa

Pentru puțin timp, în 2015, Apple a acceptat să colaboreze cu guvernul Statelor Unite pentru a crea un misterios iPod.

La momentul respectiv, din întreaga echipă, doar patru persoane știau despre această misiune secretă, dar acum, David Shayer, fost inginer pentru produsele iPod, a demascat totul.

Shayer relata:

“Era o zi înnorată, pe la finele anului 2015. Eu eram la birou, scriam codul pentru noul iPod, care trebuia să fie lansat în anul următor. Și apoi, fără să bată la ușă, directorul iPod Software, adică șeful șefului meu, intră brusc și închide ușa în mare grabă după el. A trecut direct la subiect:

«Am o misiune specială pentru tine. Șeful tău nu știe despre asta. Vei ajuta doi ingineri ai Departamentului de energie SUA să creeze un alt fel de iPod. Îmi vei raporta doar mie.»”

Dacă până acum nu îți sună a scenariu dintr-un film cu mistere, povestea continuă într-o notă și mai stranie. Doar vorbim de Apple și binecunoscutul mit al secretomaniei lor.

“Numai patru persoane de la Apple știau despre acest proiect. Eu, directorul iPod Software, vicepreședintele diviziei iPod și prim-vicepreședintele hardware. Nici unul dintre noi nu mai lucrează acum la Apple. Nu au existat urme ale comunicațiilor. Toate se făceau în persoană.”

Ar fi putut fi cel mai ciudat gadget

La ce trebuiau să lucreze? Te întrebi și tu? Nici Shayer nu cunoștea foarte bine acest lucru, însă descrie intențiile Departamentului de Stat astfel:

“Voiau să adauge unele componente hardware personalizate pe un iPod. Cu ajutorul acestor componente speciale, voiau să înregistreze datele de pe hardware pe iPod într-un mod care să nu poată fi ușor detectat. Cu toate acestea, trebuia să arate și să lucreze ca un iPod normal.”

Shayer spune că nu știa scopul pentru care urma să fie folosit acel iPod personalizat. Bănuia că ar fi fost ceva asemănător unui contor Geiger „invizibil”, care, teoretic, ar fi permis oamenilor să înregistreze niveluri de radioactivitate, în timp ce arăta ca și cum ar folosi un iPod.

Nici acum nu sună ca luat dintr-un film? Dacă da, fii sigur că nu este. Fost șef iPod, Tony Fadell a confirmat cele spuse în relatarea lui Shayer. Iar el ar trebui să știe, cu siguranță. În 2015, era vicepreședinte iPod. Fadell a postat pe Twitter un anunț în care ne asigura că misteriosul caz a fost real.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: