Vechiul iPod era popular datorită unui joc, iar acum va ajunge pe iPhone: de ce este special

Vechiul iPod era popular datorită unui joc, iar acum va ajunge pe iPhone: de ce este special

În aproximativ o lună, Apple va lansa iOS 14. Noul sistem de operare pentru mobile va veni cu o serie importantă de schimbări. Printre ele se va numără un joc foarte popular pe care îl știi de pe iPad.

Dacă ai fost vreodată posesor de iPhone, sigur îți aduci aminte că cele mai populare playere de muzică din lume veneau la pachet cu câteva jocuri. Nu erau spectaculoase și nici nu-și propuneau să fie, dar erau gratuite, relaxante și arătau bine.

Unul dintre cele mai interesante și inovative jocuri pentru acea vreme a fost Muzic Quiz. Era un fel de test grilă pentru pentru muzica din librăria ta audio. Auzeai pentru câteva momente o piesă dintre cele pe care le aveai pe iPod și trebuia să o identifici. Era fascinant, iar dacă te chinuiai un pic, îl puteai juca și cu un prieten.

Noul joc vechi va fi inclus în iOS 14, dar în loc să-l vezi pe ecranul de la iPhone în spatele unei iconițe atrăgătoare, va fi inclus în My Shortcuts (Scurtăturile Mele), aplicația Apple care îți permite să automatizezi diverse sarcini pe mobil, printr-o formă simplificată de programare.

La bază, fiecare sesiune de gaming durează cinci runde, dar poți juca de mai multe ori câte cinci runde, iar la final te poți lăuda cu performanța ta pe rețeaua socială preferată. Aceasta din urmă este o particularitate modernă și una care lipsea cu siguranță de pe vechile iPod-uri care nici măcar nu se puteau conecta la internet.

În ceea ce privește piesele pe care le vei ghici, acestea trebuie să se regăsească în aplicația Music. Pot fi din Apple Music sau pot fi sincronizate de tine de pe Mac sau PC, dar nu pot fi din Spotify sau Deezer, de exemplu. Pentru că vorbim de un joc programat în Scurtăturile Mele sau My Shortcuts, îl vei putea modifica cu ușurință. Din acest motiv, va fi interesant de interesant ce vor crea internauți, mai ales că Scurtăturile proprietare pot fi postate online pentru toată lumea sau partajate cu prietenii.