Top 10 cele mai rapide telefoane ale momentului: Xiaomi este lider la început de 2021

Top 10 cele mai rapide telefoane ale momentului: Xiaomi este lider la început de 2021

În fiecare lună, cei de la AnTuTu publică o nouă ediție a clasamentului cu cele mai rapide telefoane din piață. Noul top 10 este dominat de Xiaomi.

Nici nu a început bine 2021, iar creatorii benchmark-ului AnTuTu au publicat o nouă ediție de top 10 cele mai rapide telefoane. Ca referință, acest clasament pleacă de la cele mai rapide gadgeturi testate în ultima lună prin intermediul platformei, cu mențiunea că terminalele cu pricina trebuie să fie disponibile comercial. Dacă nu le poți cumpăra și sunt doar prototipuri, prezența lor în top nu este luată în calcul.

Noul top 10 are în vedere informațiile colectate în perioada 1 decembrie – 31 decembrie 2021. Scorurile incluse în clasament reprezintă o medie între primele 1000 cele mai rapide telefoane testat din fiecare model.

xiaomi mi 11

La momentul de față, Xiaomi Mi 11 este cel mai rapid telefon de pe mapamond, o poziția privilegiată pe care a ajuns să o ocupe mai ales datorită procesorului de la interior. Ca referință, gadgetul respectiv este primul și singurul dotat cu un procesor Snapdragon 888. Este urmat îndeaproape de fostul lider al clasamentului, Mate 40 Pro+ și Mate 40 Pro, ambele create de Huawei și dotate cu un SoC Kirin 9000.

Din păcate pentru cei de la Samsung, nu există niciun telefon în noul top 10 dotat cu un procesor Exynos. Pe de altă parte, această realitate era previzibilă, având în vedere că cel mai rapid SoC dezvoltat de sud-coreeni era mai lent decât Snapdragon 865 și mult mai lent decât 865+. În final, noul top 10 cele mai rapide telefoane este dominat de trei branduri chinezești, Xiaomi , Huawei și Vivo.

Pe zona de gadgeturi mainstream, după cum se poate vedea în clasamentul de mai jos, există un pic mai mult diversitate în materie de branduri. Chiar și așa, primele opt poziții sunt ocupate de gadgeturi Xiaomi și Huawei. Ca referință, deși Honor a devenit un brand independent între timp, la momentul realizări gadgeturilor din top, activa încă sub Huawei.

xiaomi redmi 10x 5g

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI