Vești proaste de la Blizzard: ce se întâmplă cu Overwatch 2 și Diablo IV, de ce nu se mai lansează acum

Vești proaste de la Blizzard: ce se întâmplă cu Overwatch 2 și Diablo IV, de ce nu se mai lansează acum

Blizzard a anunțat că Overwatch 2 și Diablo 4 au fost amânate.

Atât Diablo 4, cât și Overwatch se presupunea că sunt încă departe. Întrebat când va fi lansat OW2, după ce a fost anunțat la BlizzCon 2019, directorul jocului de atunci Jeff Kaplan a spus „nu știu. Habar n-am”. Blizzard a confirmat în februarie că Diablo 4 și OW2 nu vor fi lansate în 2021.

Totuși, anunțul aduce claritate asupra stării acestor proiecte de succes. Activision Blizzard a declarat că, odată cu noua conducere în cadrul companiei, „a devenit evident că o parte din conținutul Blizzard planificat pentru anul viitor va beneficia de mai mult timp de dezvoltare pentru a-și atinge întregul potențial”.

Două titluri legendare

„Deși încă plănuim să livrăm o cantitate substanțială de conținut de la Blizzard anul viitor, acum planificăm o lansare ulterioară pentru Overwatch 2 și Diablo 4 decât era prevăzut inițial”, a declarat Activision Blizzard în prezentarea financiară.

Echipele din ambele jocuri au făcut „pași mari către finalizare”, dar mai mult timp de dezvoltare va permite un suport mai bun pe termen lung după lansare. Din păcate, încă nu există semne ale unei date de lansare pentru niciunul dintre jocuri, dar Activision Blizzard a spus că schimbarea va „împinge creșterea financiară” la care se așteptase de la ei anul viitor, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să ne așteptăm la o lansare până în 2023.

Directorul jocului Overwatch, Jeff Kaplan, a părăsit Blizzard în aprilie 2021, urmat de producătorul executiv Chacko Sonny în septembrie. Directorul jocului Diablo 4, Luis Barriga, a plecat în august, în urma unui proces care pretindea discriminare pe scară largă și hărțuire sexuală în cadrul companiei și a fost înlocuit de Joe Shely în octombrie.

Interesant, în timp ce Overwatch 2 a fost amânat, Blizzard a confirmat că următorul sezon al Overwatch League se va desfășura pe o versiune timpurie a următorului său mod competitiv multiplayer 5v5.