Vești proaste dacă ai un PS3 sau Vita: anunțul celor de la Sony legat de vechile console

Vești proaste dacă ai un PS3 sau Vita: anunțul celor de la Sony legat de vechile console

Sony a inventat o nouă formă de sabotaj digital, care ar fi aproape impresionant dacă nu ar fi atât de iritant.

Potrivit unei postări din secțiunea „Notificări importante” a consolei Sony, mințile strălucite ale gigantului japonez au decis să întrerupă plata cu cardul de credit și Paypal atât pentru PS3, cât și pentru PS Vita de pe 27 octombrie 2021.

Pentru a cumpăra de fapt jocuri video de pe dispozitiv, va trebui să mergi într-o locație secundară și să achiziționezi un card cadou fizic, pe care îl poți folosi pentru a achiziționa jocuri video. Alternativ, poți utiliza sistemul portofel pentru a adăuga fonduri prin intermediul site-ului web Sony sau adăugând fonduri pe PS4 sau PS5, pentru ca apoi să le cheltuiești pe PS3 sau Vita. Oricum ar fi, acest lucru este extrem de prostesc.

Prea puțin interes

PlayStation Vita s-a născut pentru a muri, dar merita mai mult. Din exterior, poate părea că Sony se aștepta ca Vita să tipărească bani, iar atunci când consola nu a putut să se ridice la acest standard imposibil, Sony nu a vrut să mai investească nimic. Cu toate acestea, sistemul a devenit cel mai bun loc pentru a juca jocuri PS1, datorită portabilității sale și caracteristicilor excelente de emulare.

Lipsa de interes a celor de la Sony pentru păstrarea jocurilor și pentru păstrarea accesibilității jocurilor pentru persoanele care le-au cumpărat sistemele pe care rulează este profund deranjant. Industria jocurilor are o memorie scurtă, deoarece toată lumea se concentrează constant pe noile tehnologii dezvoltate, iar peste asta se adaugă și interesul scăzut al dezvoltatorilor de a face disponibile titlurile vechi.

Așa că, dacă nu ți-ai deschis recent consola, poți liniștit să o faci și să te bucuri de „bunicul” PS Vita. Probabil că o să găsești câteva jocuri PS1 sau PSP, care vor fi mult mai bune decât îți imaginezi.

Citește și: