Vestea bună a dimineții pentru amatorii de Bitcoin și alte criptomonede: de unde sare iepurele

Vestea bună a dimineții pentru amatorii de Bitcoin și alte criptomonede: de unde sare iepurele

După o perioadă un pic mai dificilă pentru amatorii de criptomonede, valoarea Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede importante a bubuit la finele săptămânii trecute. În mod surprinzător, vestea bună vine din El Salvador, vinovatul ultimele evaluări negative.

La momentul redactării acestui material, un Bitcoin valorează 48.157 de dolari, după ce, pe 28 septembrie, principala criptomonedă a scăzut până la 41.049 de dolari. Ethereum, de asemena, pe 28 septembrie se afla la 2.807 dolari, iar acum a sărit până la 3.445 de dolari. Realitatea din piață niciodată nu a fost mai optimistă pentru cei care își țin economiile în criptoactive.

De ce au crescut Bitcoin, Ethereum și altele

El Salvador a anunțat vineri că a minat primele sale unități de Bitcoin cu ajutorul energiei curate, verzi. Aceasta nu a fost nici măcar eoliană sau solară, ci a fost furnizată de activitatea vulcanică din regiune. Un alt aspect important care a facilitatea explozia evaluării pe piața de cripto a venit de la președintele băncii centrale din SUA. Acesta a oferit asigurări că nu intenționează să interzică criptomonedele.

Cu alte cuvinte, acum este momentul să-ți bagii banii în Bitcoin, Ethereum și alte criptoactive. Președintele Rezervei Federale (Fed) a SUA, Jerome Powell, a declarat că nu are “nicio intenție” să interzică criptomonedele pe piața din SUA, scrie MarketWatch. Vestea a venit la scurt timp după ce Nayib Bukele, președintele El Salvador, a anunțat că țara sa a extras primele unități de bitcoin folosindu-se de energia geotermală provenită de la Vulcani.

Ca referință, activitatea din El Salvador pe această zonă este foarte importantă pentru că țara din America Centrală a definit Bitcoin ca monedă oficială și mijloc legal de plată la începutul lunii trecute. În orice caz, nu a durat mult de la cele două vești bune până când Bitcoin s-a apreciat cu aproximativ 10% în mai puțin de 24 de ore. Ether a crescut cu 8,67%, în timp ce XRP/Ripple și Cardon au mai câștigat procente, de asemenea, procente importante, 8,83%, respectiv 5,4%.