Investitorii în Bitcoin își freacă mâinile de bucurie: avalanșă de bani în portofelele digitale

Investitorii în Bitcoin își freacă mâinile de bucurie: avalanșă de bani în portofelele digitale

Bitcoin se comportă asemenea unui roller coaster, dând dovadă de o puternică instabilitate și volatilitate. Sunt perioade în care criptomoneda atinge valori record, dar și momente de declin, când totul pare pierdut. Un lucru e cert: trebuie „să stai” bine cu inima pentru a-ți permite să investești.

Persoanele care au riscat în ultima perioadă și au cumpărat Bitcoin sau cele care nu s-au grăbit să vândă atunci când moneda virtuală era în cădere liberă, își freacă acum mâinile de bucurie.

Bitcoin a recuperat aproape integral declinul înregistrat vineri și sâmbătă. Îți amintesc faptul că moneda digitală intrase în declin după ce autoritățile din China anunțaseră noi represiuni la adresa pieței de profil. Practic, autoritățile de la Beijing consideră că tranzacțiile crypto sunt ilegale și își doresc să le scoată complet în afara legii. China interzice platformele de tranzacţionare cripto şi activităţile de minare de criptomonede.

Concret, zece agenţii, inclusiv Banca Centrală a Chinei (PBOC) şi autorităţi de reglementare a băncilor, a burselor şi a titlurilor de valoare, s-au angajat să lucreze împreună pentru a elimina activitatea „ilegală” legată de criptomonede.

„Se ştie că autorităţile din China merg la extreme, fie dau declaraţii asertive, fie fac investigaţii sau păstrează tăcerea. De data aceasta, au arătat clar că nu sprijină dezvoltarea pieţei cripotomonedelor, deoarece este împotriva politicilor lor de înăsprire a controlului asupra fluxurilor de capital şi marilor companii din domeniul tehnologiei”, a spus George Zarya, directorul general al platformei de tranzacţionare cripto Bequant din Londra.

Criptomonedele „nu sunt monede adevărate”, au apreciat mai multe federaţii bancare de referinţă din China. Acestea au lansat un avertisment împotriva „speculaţiei”, într-o ţară care îşi pregăteşte propria monedă virtuală.

Bitcoin e din nou pe val și aduce profituri uriașe

Imediat după anunțul venit de la Beijing, piața cripto a intrat în declin. Totul părea pierdut pentru investitori, mulți grăbindu-se să vândă pentru a evita o pierdere și mai mare, ce îi putea ruina.

Investitorii care au riscat sunt astăzi marii câștigători. Bitcoin a recuperat deja pierderile de peste weekend. În ultimele 24 de ore, criptomoneda a atins un maxim de 44.333 dolari per unitate, nivel apropiat de cel la care se tranzacționa înainte ca autoritățile chineze să facă marele anunț.

Sunt semne bune și pentru Ether. Aceasta tocmai a atins un maxim de 3.165,84 în ultimele 24 de ore. Duminică dimineața, Ether coborâse la 2.774,93 dolari.

Citește și: