Bitcoin are o săptămână proastă, după ce s-a întâmplat în weekend cu criptomonedele

Bitcoin are o săptămână proastă, după ce s-a întâmplat în weekend cu criptomonedele

China a început să intensifice restricționarea criptomonedelor. Iată ce se întâmplă cu Bitcoin în acest context.

China interzice platformele de tranzacţionare cripto şi activităţile de minare de criptomonede. Acest lucru a afectat semnificativ cotaţia Bitcoin, potrivit Wall-Street.ro.

Prin urmare, zece agenţii, inclusiv Banca Centrală a Chinei (PBOC) şi autorităţi de reglementare a băncilor, a burselor şi a titlurilor de valoare, s-au angajat să lucreze împreună pentru a elimina activitatea „ilegală” legată de criptomonede.

Bitcoin a luat-o-n jos, din cauza Chinei

„Se ştie că autorităţile din China merg la extreme, fie dau declaraţii asertive, fie fac investigaţii sau păstrează tăcerea. De data aceasta, au arătat clar că nu sprijină dezvoltarea pieţei cripotomonedelor, deoarece este împotriva politicilor lor de înăsprire a controlului asupra fluxurilor de capital şi marilor companii din domeniul tehnologiei”, a spus George Zarya, directorul general al platformei de tranzacţionare cripto Bequant din Londra, citat de aceeași sursă.

Banca Centrală a Chinei a informat că criptomonedele nu trebuie să circule ca monede tradiţionale şi se interzice platformelor de peste hotare să furnizeze servicii investitorilor din China prin internet. Astfel, se interzice accesul Coinbase şi Binance la a doua economie mondială.

Mai mult, tot Banca Centrală a Chinei a interzis instituţiilor financiare, companiilor de plăţi şi firmelor de internet să faciliteze tranzacţionarea pe plan intern a criptomonedelor.

Criptomonedele „nu sunt monede adevărate”, au apreciat mai multe federaţii bancare de referinţă din China. Acestea au lansat un avertisment împotriva „speculaţiei”, într-o ţară care îşi pregăteşte propria monedă virtuală.

După ce China a fost mult timp centrul global al minării de criptomonede, o activitate cu un consum mare de energie, deciziile vin în contextul în care, în mai, autorităţile de la Beijing au anunţat că vor lua măsuri ferme împotriva activităţilor de minare de bitcoin şi a activităţilor de tranzacţionare de cripotomonede, în încercarea de a elimina riscurile financiare.

Efectele acestor decizii nu au întârziat să apară. Vineri, după anunţarea informaţiilor din China, Bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, a scăzut cu 6%. A fost cotată la 42.2167 dolari. De asemenea, Ether şi XRP au scăzut cu 10%.